Putin şi-a graţiat adversarul din motive umanitare

Preşedintele rus, Vladimir Putin a semnat astăzi, 20 decembrie a.c., decretul de graţiere în cazul magnatului Mihail Hodorkovski, care a fost încarcerat mai bine de zece ani.

Fost preşedinte al grupului petrolier Iukos, Mihail Hodorkovski a fost reţinut în 2003 pe aeroportul din Moscova şi condamnat apoi la ani grei de închisoare.

Hodorkovski a fost unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, fiind directorul companiei petroliere Yukos. El a fost condamnat, în 2003, pentru evaziune fiscală şi delapidare.

Sentinţa lui Hodorkovski s-a prelungit, în 2010, după ce a fost găsit vinovat pentru spălare de bani şi furt de petrol, într-un alt dosar, iar acesta ar fi trebuit să stea în închisoare până în august 2014.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...