Legende şi curiozităţi despre bradul de Crăciun

19 Dec 2013
Fără bradul de Crăciunul sărbătorile de iarnă şi-ar pierde o mare parte din frumuseţe şi farmec. Pomul de Crăciun reuneşte familia sub ramurile sale, aduce cadouri, dă speranţe de mai bine pentru anul care urmează. Iată câteva dintre lucrurile mai puţin cunoscute despre bradul de Crăciun.

Un brad natural are nevoie de mai mult de 15 ani să crească. Circa 90% din brazii naturali vânduţi în perioada Crăciunului au în medie 15 ani de viaţă.

În ultimii ani vânzarea de brazi artificiali a depăşit vânzările de brazi naturali, aceştia din urmă fiind din ce în ce mai puţin comercializaţi în perioada Sărbătorilor de Crăciun.

Primul brad de Crăciun a fost decorat la Riga, în 1510. A fost împodobit cu lumânări de ceară şi se afla într-o grădină. Nu a fost tăiat şi nici adus în casă.

Cel mai vândut brad de Crăciun este molidul din Norvegia.

Peste 200.000 de locuri de muncă sezoniere, numai în Europa, sunt efectul bradului de Crăciun.

Primul brad artificial a fost fabricat în Germania. Bradul a fost făcut din pene de gâscă şi a fost vopsit în culoarea verde pentru a-i da efectul de brad de Crăciun. Actualii brazi artificiali sunt realizaţi din material plastic.

În America, există mai mult de 4.000 de programe de reciclare a brazilor. Aici se merge din ce în ce mai mult pe ideea brazilor în ghiveci, care sunt închiriaţi în perioada de Crăciun pentru 10-14 zile. Ulterior, sunt replantaţi.

A atârna bradul cu fundul în sus nu este doar o toană modernă, primii creştini agăţau la uşă un brad de tulpină. Forma triunghiulară era considerată un simbol al Sfintei Treimi.

Beteala a fost inventată în Germania în anul 1610 şi era din argint, fiind deci valoroasă şi simbolizând bogăţia. Deoarece argintul se oxida a fost înlocuit ulterior cu alte materiale strălucitoare şi uşoare.

În Suedia, bradul rămâne împodobit încă 20 de zile de la Crăciun.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...