Manifestanţii din Piaţa Universităţii au RUPT cordonul de jandarmi

Aproape două mii de persoane protestează duminică în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului, contra "superimunităţii" pe care şi-au acordat-o parlamentarii. Protestatarii strigă "Jos Ponta!" şi "Jos Băsescu". Jandarmii au folosit gaze lacrimogene.

Sute de persoane protestează la Guvern strigând "Demisia", unii încercând să forţeze cordonul dublu de jandarmi care este dispus în faţa sediului Executivului. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene.

La un moment dat, un grup de suporteri au aprins o torţă pe care au aruncat-o spre jandarmi, însă aceasta a căzut în mulţime, ei fiind huiduiţi de ceilalţi protestatari.

Manifestanţii, adunaţi la în zona fântânii de la Universitate, au trecut de efectivele de jandarmi şi au ocupat Bulevardul Regina Elisabeta şi Calea Victoriei.
protestul5172505-mediafax-foto-andreea-alexandru
Ei s-au regrupat apoi pe Calea Victoriei şi au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, scandând "Demisia" şi "Jos Guvernul Ponta".

"Protestatarii au încercat să blocheze circulaţia atât la Piaţa Universităţii, cât şi în Piaţa Victoriei. Jandarmii au făcut toate demersurile pentru a nu fi blocat traficul. S-a încercat în mai multe rânduri forţarea rândurilor de jandarmi, unii manifestanţi au aruncat materiale pirotehnice către jandarmi. Colegii meu au folosit materialele din dotare pentru a-i împiedica pe protestatari să treacă spre Guvern", a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...