Bătaie între eleve în plină stradă

RUŞINOS. S-a întâmplat în Râmnicu Vâlcea, în zona Traian. Două eleve de la Grupul Şcolar Sanitar „Antim Ivireanul" Rm. Vâlcea şi Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab" (Pedagogic) Rm. Vâlcea, alături de prietenele lor, au transformat strada în ring de box, ele împărţindu-şi pumni, picioare şi palme. Motivul a fost, evident, un băiat, de care cele două protagoniste ale „meciului de king boxing" sunt îndrăgostite nevoie mare. Aşa cum ne aşteptam, atât Inspectoratul Şcolar Vâlcea, cât şi Poliţia Vâlcea nu au habar de incident şi până acum nu s-a luat nicio măsură.

Nu numai băieţii se bat în curtea şcolii sau pe stradă, atunci când ies de la ore. Acum şi fetele au ajuns să se cotonogească şi să se înjure ca la uşa cortului. Un grup de tinere s-au bătut măr în cartierul Traian din Rm. Vâlcea, în spatele blocului Filipin, ele trăgându-se de păr, lovindu-se cu pumnii şi târându-se pe jos. Şi-au împărţit pumni şi picioare, iar totul a fost înregistrat de un cetăţean de trecea prin zonă. Elevele adolescente au fost despărţite de un taximetrist care a parcat în zonă, moment în care două dintre ele s-au urcat într-o maşină, iar celelalte au fugit înspre Biblioteca Judeţeană.

Am încercat să aflăm cine sunt puştoaicele care au ajuns să se ia la bătaie în plină stradă şi care a fost motivul conflictului lor. Evident că nici poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea şi nici conducerea Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea nu aveau habar de conflict, cu atât mai puţin că video-ul postat pe Youtube făcea senzaţie şi a ajuns viral pe Internet.

Am aflat noi însă că este vorba, pe de o parte, despre nişte eleve de la Grupul Şcolar Sanitar „Antim Ivireanul" Rm. Vâlcea, iar, pe de altă parte, de eleve de la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab" (Pedagogic) Rm. Vâlcea. Conflictul, de fapt, era între două tinere, care se băteau pentru dragostea unui băiat, însă ele şi-au luat şi prietenele după ele pentru ca bătaia să fie mai spectaculoasă.

Una dintre tinere am reuşit să aflăm că este elevă în clasa a X-a la Grupul Şcolar Sanitar „Antim Ivireanul" Rm. Vâlcea, se numeşte Cătălina şi a apărut la şcoală zilele trecute cu un ochi negru. Pe cea cu care s-a bătut de la Pedagogic nu am reuşit să o identificăm, însă aşteptăm cu interes o anchetă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, care pare că a pierdut lucrurile de sub control, iar inspectorul general şcolar Ion Gherghinaru habar nu are ce se întâmplă cu elevii vâlceni.

Vedem că, în judeţul Vâlcea, infracţionalitatea şi actele de violenţă printre elevi cresc pe zi ce trece, însă măsurile autorităţilor locale întârzie să apară.


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...