Actor vâlcean, premiat în cadrul unui festival de film

Emilian Mârnea, actor al trupei Teatrului „Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea a adăugat încă un premiu în palmaresul artei din municipiu. Tânărul a fost nominalizat la categoria "Cea mai bună interpretare masculină" în cadrul Festivalului Filmului Studenţesc CineMAiubit, cel mai important festival internaţional de film studenţesc din România. Mârnea a câştigat trofeul la categoria sa pentru rolul din pelicula „Be That Man", în regia lui Goran Mihailov este o producţie de film a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, producţie realizată în perioada în care Emilian Mârnea şi-a definitivat masteratul.

Sub lupa unui discipol al lui Fellini

Anul acesta, în festival au intrat scurtmetraje din întreaga lume. Printre ţările participante s-au numărat Anglia, Argentina, Bulgaria, China, Germania, Egipt, SUA, Israel, Polonia şi România. Filmele care s-au derulat pe parcursul festivalului au fost atent văzute de un juriu internaţional, juriu care a reunit personalităţi din lumea cinematografică, atât din ţară, cât şi din străinătate. Amintim aici pe Gianfranco Angelucci, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Federico Fellini, actriţa Cosmina Stratan, câştigătoarea premiului pentru interpretare feminină la Cannes anul trecut, regizoarea şi producătoarea britanică Suzy Gillett, selecţionerul Herve Le Phuez, directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile, criticul de film Magda Mihăilescu şi regizorul polonez Bart Zmuda, câştigătorul de anul trecut al Premiului pentru cel mai bun scurtmetraj. „Ce poţi spune când întreagul joc este evaluat de un juriu atât de pretenţios? Nu poţi spune decît atât, felicitări domnule, le meriţi din plin, şi ne onorează faptul că eşti actor la un teatru din Rm Vâlcea. Selecţia făcută de noi în alegerea actorilor s-a dovedit că a fost extrem de riguroasă. Toţi tinerii actori, câţiva la număr, s-au bucurat să fie nominalizati, ba la premiile UNITER, ba selecţionaţi la importante festivaluri de film, ba premiaţi. Felicitări din plin întreagii echipe, felicitări Teatrul Anton Pann", consideră managerul Teatrului „Anton Pann", Adrian Roman.

Emilian Mârnea a fost distribuit şi în piesa de teatru „Trilogia Belgrădeană" pusă în scenă în această stagiune de teatrul vâlcean.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Marius JIANU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa marius.jianu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...