Liviu Popescu vă aşteaptă vineri, la ora 17.00, la Hotel Alutus, cu „Tanija – Povestea unei turnătoare la securitate"

„Tanija" – povestea unei turnătoare la securitate este titlul ultimei cărţi editate la „Scrisul Românesc", de jurnalistul AGERPRES, Liviu Popescu.

Tanija este de fapt, după cum defineşte autorul, personajul dual, cu două dimensiuni antitetice, aflată în căutarea rostului în viaţă, rostul de a trăi, de a iubi, de a simţi sau de răni sau umili.

Născută în Galaţi, racolată de Securitatea Română, în timpul studenţiei ieşene, Tanija vine în Râmnicu Vâlcea pentru a lucra la Muzeul de Istorie din localitate. Nu ştim dacă personajul este real, dar acesta reprezintă o frescă a României de dinainte şi de după 1989.

„Tanija este personajul definitoriu al unui oraş rinocerizat, cum este Râmnicu Vâlcea", spune Liviu Popescu.

Tanija se hotărăşte la apusul carierei să-şi descrie viaţa într-un roman-confesiune, editat în SUA, evident contracost.

Vineri, la ora 17.00, la Hotel Alutus, din Râmnicu Vâlcea, sociologul Ligia Rizea, jurnalistul Gheorghe Smeoreanu şi dramaturgul Doru Moţoc vor vorbi despre cartea lui Liviu Popescu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...