Frâncu încearcă să preia terenul unităţii militare din Vlădeşti

• Masonii Vlădoiu şi Perpelea menţin la „cald" proiectul unui centru de excelenţă pe model Crans Montana Forum

Primăria Râmnicului a reluat demersurile pentru obţinerea terenului Unităţii Militare de vânători de munte din Vlădeşti pentru realizarea unui campus universitar şi a unui cartier de locuinţe. Miza terenului respectiv, peste 4 ha, ca şi a clădirilor fostei cazarme este una importantă, Mircea Perpelea şi Aurel Vlădoiu, capi ai unei loji masonice din Bucureşti, dorind să dezvolte în această locaţie un centru de excelenţă pentru tinerele valori din judeţ şi din zonele învecinate.

Demersuri reluate

În cadrul şedinţei operative de luni, 09 decembrie, primarul Emilian Frâncu a cerut Direcţiei de Dezvoltare Locală să intensifice demersurile pe lângă ministerele de resort pentru aprobarea transferului unui teren de la fosta unitate militară de la Vlădeşti din administrarea Universităţii Piteşti în cea a Consiliului Local. "Am emis până acum trei hotărâri de consiliu, am primit, cu multă amabilitate, trei accepturi din partea Universităţii Piteşti, dar de fiecare dată dosarul depus la Bucureşti s-a «rătăcit» şi nu i s-a mai dat curs", a declarat primarul Frâncu. "Ştiu că sunt interese mari pentru acel teren, dar primăria îşi va continua eforturile pentru realizarea acolo a unui campus universitar şi pentru construirea de locuinţe sociale şi ANL, aşa cum a fost angajamentul încă din 2009", a mai adăugat edilul-şef. Demersurile efectuate până în prezent de reprezentanţii municipalităţii s-au izbit de blocada impusă de ministrul Remus Pricopie. Membru al filialei româneşti a Clubului de la Roma, Pricopie pare să agreeze un proiect iniţiat de masonii Mircea Perpelea, şef de catedră în cadrul Universităţii de Stat Piteşti şi de Aurel Vlădoiu, deputat PSD şi un bun amic al guvernatorului BNR Mugur Isărescu.

Centru de excelenţă după modelul Crans Montana

Dezvăluirile redactorilor Vocea Vâlcii privind interesul cercurilor masonice de a iniţia un proiect grandios pe terenul fostei unităţi militare de la Vlădeşti cu ocazia Conferinţei Mondiale a Marilor Loji ce se va derula în primăvara anului viitor la Bucureşti, a stârnit şi primele reacţii ale celor implicaţi în proiect. „Suntem un grup de vâlceni interesaţi în revitalizarea acestei baze. Avem un proiect de excelenţă în învăţământ. Nu ştiu de niciun proiect al Primăriei în acest sens. Nu există niciun refuz al ministrului Educaţiei, pur şi simplu Primăria Râmnicu Vâlcea nu a dezvoltat niciun proiect de excelenţă educaţională care să fie propus ministrului Pricopie. Pe de altă parte, interesele primăriei se leagă mai mult de chestiuni edilitare, locuinţe şi chestiuni de acest gen. Nu, să nu amestecăm lucrurile. Proiectul nostru nu are legătură cu Conferinţa Mondială a Marilor Loji Masonice", a declarat profesorul universitar Mircea Perpelea. La rândul său, Aurel Vlădoiu susţine că influenţa masonilor va fi redusă în viitorul centru de excelenţă de la Râmnicu Vâlcea. „Va fi un centru de excelenţă după modelul elveţian Crans Montana. Aici vrem să creăm elitele de mâine ale României. Este o prostie povestea cu un templu masonic la Vlădeşti. Noi am făcut deja un templu la Feţeni", se destăinuie deputatul Vlădoiu.

„Vlădoiu să nu mai confişte proiectele altora!"

Reacţia masonilor vâlceni în faţa dezvăluirii locaţiei templului de la Feţeni a fost una dură. „În primul rând este doar un proiect. Templul nu a fost ridicat. Vlădoiu să îşi vadă de treburile de parlamentar şi să nu mai vorbească prostii. Să îi spuneţi să nu mai confişte proiectele altora! Nu este iniţiativa lui, proiectul aparţine unei loji locale", s-a ofuscat unul dintre reprezentanţii masoneriei din Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Marius JIANU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa marius.jianu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...