SCANDAL: Parintele Calciu a fost dezgropat si trupul arata ca in ziua inmormantarii

Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa a fost dezgropat in mare secret de mai multi calugari, dupa 7 ani de la inmormantarea din 2006. Potrivit Click.ro, acest lucru s-a intamplat in urma premonitiei parintelui Teodot care a avut un vis la inceputul lunii noiembrie dupa cum a declarat:

"Eram in biserica si ma rugam parintelui Gheorghe Calciu, când am simtit ca el cere sa fie dezgropat. Si eu când am auzit lucrul asta, m-am cutremurat si am luat-o ca un semn de la Dumnezeu ca parintele Calciu vrea sa fie dezgropat si sa vedem ca are sfintele moaste întregi".

In data de 16 noiembrie calugarii de la Manastirea Petru Voda din Neamt au deshumat trupul parintelui si au constatat ca acesta arata ca in ziua inmormantarii. Trupul a fost imbracat in straie preotesti si depus momentan intr-o chilie.

Din acest punct a inceput scandalul. Unii preoti coinsidera ca ar fi mai bine sa fie reingropat, altii ca moastele sfintilor se pastreaza la inchinare. Din nefericire conflictul de pareri continua si in prezent.

Paradoxal sau nu, parintele Calciu a prevazut aceasta situatie de pe patul de spital, cu o luna inainte de a muri. Atunci i-a scris parintelui Iustin Parvu urmatoarele randuri:

„Diavolul s-ar putea folosi de mitologia populara spre a împiedica putrezirea trupului meu si atunci ar putea fi ratacirea din urma mai mare ca cea dintâi. Daca peste ani, din anumite nevoi de constructie sau din alte cauze, trupul meu va fi dezgropat si, spre uimirea multora, va fi neputrezit, preotii sa citeasca peste el rugaciuni de desfacere a blestemului, ca trupul sa se risipeasca în cele din care fost alcatuit, ca nu de la Dumnezeu se va fi facut minunea aceasta, ci din înselarea celui rau. Sa fie legati preotii care m-au vazut sa nu vorbeasca niciodata despre aceasta minune falsa si trupul pus într-o alta groapa spre a fi uitat pentru totdeauna".
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Andreea Rusu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa andreea.rusu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...