Elevii vâlceni, şefi în Oltenia

Reprezentanții elevilor olteni s-au reunit în cadrul Conferinței Regionale a Consiliilor Județene ale Elevilor Sud-Vest Oltenia, desfășurată în perioada 6-8 decembrie 2013 în Dolj, în scopul alegerii noului Birou Executiv al Consiliului Regional al Elevilor precum și stabilirii priorităților de dezvoltare pentru 2013-2014.Consiliul Județean al Elevilor Dolj împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj au organizat acest eveniment la care au participat delegațiile județelor Dolj , Gorj , Mehedinți , Olt și Vâlcea, precum și reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare, printre care și inspectorul școlar general al județului Vâlcea – Ion Gherghinaru.

Doi lideri ai elevilor vâlceni conduc Consiliul Regional

În urma procesului electoral, actualul președinte CJE Vâlcea, Alexandru Enăcică, elev al Colegiului Național "Alexandru Lahovari" Râmnicu Vâlcea, a preluat mandatul de președinte al Consiliului Regional al Elevilor Oltenia de la Teodor Blidaru, păstrând astfel funcția în județul nostru și impunându-se in fața reprezentanților județelor Dolj și Mehedinți, Alexandru Mușuroi respectiv Bianca Radoslav. De asemenea, vicepreședintele CJE Vâlcea, Alin Stancu, elev al Colegiului Național "Gib Mihăescu" Drăgășani, a obținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Regional al Elevilor Oltenia după două zile de confruntări cu Ștefan Livia – Olt și Andreea Ciortan – Gorj. Pentru funcția de secretar s-a reluat o sesiune de discursuri și întrebări între Ștefan Livia, Mușuroi Alexandru și Andreea Ciortan, cea din urmă fiind aleasă prin vot democratic.

După validarea rezultatelor și schimbul de ștafetă dintre fosta și noua echipă, a urmat o serie de sesiuni de lucru asupra finalizării strategiei regionale. Una din sesiuni s-a axat pe descoperirea si prezentarea problemelor cu care Consiliile Elevilor din aceasta regiune se confrunta, fiind urmată de un training de comunicare și cunoaștere coordonat de fostul președinte al CRE Oltenia, Teodor Blidaru. Reprezentanții olteni s-au antrenat pentru a deveni vocea elevilor din toata tara stabilindu-și un plan strategic de dezvoltare. Activitățile interactive și sesiunile de cunoaștere i-au ajutat pe aceștia sa își dezvolte simțul practic și abilitățile de a lucra în noua echipă.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Marius JIANU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa marius.jianu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...