Constantin Boromiz, preşedinte Rotary Club: „Intenţionăm să investim în potenţialul tinerilor noştri"

Săptămâna trecută, membrii Rotary Club Râmnicu Vâlcea au organizat la Boromir un mic dejun de lucru, ocazie cu care a fost prezentat reprezentanţilor mass-media proiectul „Bizzfactory", realizat de rotarieni în parteneriat cu Junior Achievement România.

Astfel, conform celor spuse de preşedintele Rotary Club Râmnicu Vâlcea 2013- 2014, Constantin Boromiz, „acest proiect se adresează tinerilor antreprenori din liceele judeţului Vâlcea care vor să se iniţieze într-o afacere. În cadrul «Bizzfactory», vor fi implicaţi 555 de elevi şi 13 profesori din mai multe licee din judeţul nostru şi care se va desfăşura în perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014, urmând ca cea mai bună idee de afacere să fie premiată cu 1.000 de euro", a precizat preşedintele Rotary Club Râmnicu-Vâlcea 2013- 2014, Constantin Boromiz.

boromir 2 copyProiectul este destinat elevilor de liceu și are ca obiectiv stimularea creativității în afaceri, pentru foarte tineri antreprenori. Rotary Club Râmnicu Vâlcea contribuie la acest proiect prin: • suport financiar pentru editarea manualelor utilizate în cadrul cursurilor ce se vor derula în Vâlcea • contribuţii, prin voluntariatul membrilor, la întâlnirile directe cu elevii cursanţi, pentru împărtăşirea cunoştinţelor şi a experienţei personale în afaceri • acordarea premiilor judeţene pentru cei mai buni dintre cursanţi şi selectarea participanţilor la competiţia naţională.

Mari proiecte realizate de Rotary Club în ultimii ani

• Ambulanţa stomatologică pentru copii, locuitori ai localităţilor izolate din judeţul Vâlcea. Proiectul s-a derulat pe parcursul a peste 5 ani, urmare a donaţiei primite (ambulanța) şi a sprijinului material şi profesional asigurat de RC Râmnicu Vâlcea în colaborare cu Direcţia Sanitară Vâlcea.

• Parcul Rotary Râmnicu Vâlcea. Realizat cu sprijin internaţional, în colaborare cu Primăria Râmnicu Vâlcea, pentru copiii din zona Libertăţii şi ca loc de întâlnire anuală cu copiii instituţionalizaţi.

• Modernizarea spaţiilor sanitare şi de servire a mesei la Şcoala de fete nr. 5. Proiect de refacere arhitectonică şi utilare tehnologică realizat cu finanţare internaţională, la iniţiativa RC St. Rafael Franţa.

• Centrul de recuperare pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Realizat cu sprijin internaţional (15 cluburi din Europa), în colaborare cu Primăria Râmnicu Vâlcea şi SNIHR Râmnicu Vâlcea (beneficiar).

• O casă pentru o familie de sinistraţi din comuna Gătaia, judeţul Timiş. Construcţie realizată cu fonduri atrase şi fonduri proprii, pentru construirea locuinţei destinate familiei din Banat.

• Matching grant : Proiect de modernizare a secţiei de Oftalmologie a Policlinicii Straubing prin achiziţionarea unui echipament de intervenţie chirurgicală performant – împreună cu RC Straubing din Germania.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...