Un american de 85 de ani arestat în Coreea de Nord pentru „crime din 1950"

04 Dec 2013
Coreea de Nord a anunţat că un bărbat american în vârstă, Merrill Newman, arestat luna trecută în timp ce se afla într-o vizită turistică chiar la bordul avionului cu care se întorcea în Statele Unite ale Americii, a recunoscut că a ucis civili, că a fost militar în războiul coreean şi că a comis „crime de neuitat". Americanul ar fi comis infracţiuni atât ca turist cât şi în timpul participării la războiul din Coreea, acum 60 de ani. Newman este acuzat de încălcarea „demnităţii şi suveranităţii" Coreei de Nord şi de „calomnierea sistemul său socialist".

Agenţia oficială de presă nord-coreeană, de stat, a informat că domnul Newman a ordonat uciderea de soldaţi şi civili nord-coreeni în timpul războiului coreean din 1950-1953 şi a publicat ceea ce a fost descris ca fiind o „declaraţie de iertare".

Conform declaraţiilor făcute de familia lui Newman, arestarea sa este rezultatul unei „neînţelegeri". Săptămâna trecută, vorbind unui grup de reporteri de la Beijing, însărcinatul SUA pentru Coreea de Nord - Glyn Davies - a declarat că diplomaţia SUA „face totul" pentru a rezolva cazul.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...