10 angajaţi de la Oltchim au intrat în greva foamei

Au reînceput protestele la combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. Exasperaţi de promisiunile politicienilor şi nemulţumiţi că de trei luni de zile nu şi-au primit salariile, angajaţii combinatului vâlcean au ieşit iar în stradă. În dimineaţa de luni, 2 decembrie, 30 de chimişti s-au strâns în faţa pavilionului central al Oltchim, iar 10 dintre ei au decis să recurgă la un protest extrem şi să intre în greva foamei.

greva foamei oltchim 1 „Ne-au promis acum că ne dau salariul pe luna septembrie, dar poţi să mai ai încredere în promisiunile lor. Sunt peste 20 de directori în Oltchim, iar acum vor să mai aducă doi directori de la Piteşti, dar pentru salariile noastre nu sunt bani. Acum mai este un zvon că, după ce că nu ne dau banii, vor să ne scadă salariile cu 25%. Nu se mai poate aşa!" – ne-a declarat unul dintre angajaţii care a decis să intre în greva foamei.

greva foamei oltchim 3Oamenii nu mai vor să stea de vorbă nici cu noul director de la Oltchim, piteşteanul Marius Pârvu, până nu îşi vor primi drepturile salariale. „Mi-au dezbinat familia. Soţia mea a fost nevoită să plece în Italia la muncă pentru că nu mai aveam bani nici de pâine în casă şi nici să ne trimitem copiii la şcoală. Dar ei ştiu toate lucrurile astea? Nu le ştiu şi nici nu le pasă...! Voi sta în greva foamei până ne vor da drepturile noastre, pentru că eu acum sunt singur cu copiii acasă şi trebuie să le dau de mâncare" – ne-a mai spus un alt angajat la Oltchim.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...