Bătălia abuzurilor în Şirineasa

• Hărţuială continuă între vicele PSD al comunei şi un consilier local UNPR

Şirineasa continuă seria scandalurilor interminabile. După un conflict dus în instanţă între medicul localității şi primarul Dan Săraru, un nou scandal loveşte comunitatea. În noul război al nervilor şi al declaraţiilor belicoase au intrat viceprimarul PSD Ion Streinu şi consilierul local UNPR Ion Cărtuşanu. Cei doi se acuză reciproc de diverse abuzuri şi falsuri în înscrisuri, situaţia conflictuală urmând să ia şi ea drumul instanţelor de judecată.

Bătălia de pe gard

În plină activitate de ridicare a unui gard pe limita proprietăţii sale, uneperistul Ion Cărtuşanu s-a trezit luat la ochi de o comisie din primărie, după ce vecinul său Adrian Nicu l-a sesizat telefonic pe viceprimarul Streinu că acesta a intrat abuziv pe proprietatea sa. „Nu mi-au putut arăta niciun document justificativ prin care să justifice prezenţa lor la mine în curte. Eu îmi ridicam un gard pe limita proprietăţii. Vecinul meu, Adrian Nicu l-a sunat pe viceprimar pentru că sunt prieteni, vicele i-a cărat lemnele din pădure. Lemnele sunt tăiate fără marcaj. Este un abuz clar al viceprimarului. A trimis comisia peste mine ca să arate că el este jupânul în comună. Am înştiinţat şi Corpul de Control al prefectului şi am lăsat un mesaj şi la cabinetul preşedintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea", se plânge consilierul local. Cărtuşanu a depus deja o plângere penală privind sustragerea de material lemnos fără forme legale de către vecinul cu chef de scandal, încercând să-l prindă în laţ şi pe viceprimar.

Ricoşeu: „A vrut să-mi dea mită pentru o autorizaţie"

Din spatele biroului de membru al Executivului local, viceprimarul Ion Streinu se apără şi susţine că el este victima în acest caz. „Domnule, te rog să mă crezi. Omul acesta, Cărtuşanu, nu a respectat nicio limită a proprietăţilor lui. Inclusiv la magazinul şi barul pe care îl deţine în comună a ocupat terenul unei fete plecate în Spania. Pe acel teren a montat o staţie GPL. De aici a plecat şi scandalul dintre noi. M-a sunat să îmi dea mită, pentru o autorizaţie, pentru staţia GPL. Nu am de gând să încalc legea. Nici nu am vrut să tulbur apele, dar îi bubuie dracului staţia asta şi ne trezim toţi anchetaţi. Am vechime în administraţie şi nu am nicio plângere penală pe numele meu. Nu o să stau să mă acuze tot timpul de nu ştiu ce învârteli, furturi de lemne sau alte nebunii de genul acesta. Îi fac plângere pentru denunţ calomnios", susţine viceprimarul Ion Streinu.

O eventuală transpunere a acestui nou scandal într-un caz dus în faţa judecătorilor ar putea bloca activitatea conducerii primăriei Şirineasa, edilul-şef Dan Săraru fiind deja ocupat cu seria proceselor declanşate de medicul comunal.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Marius JIANU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa marius.jianu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...