Către, Domnul redactor şef al publicaţiei „Vocea Vâlcii"

În mod surprinzător în rubrica „De la lume adunate,, am observat că îmi sunt atribuite într-un mod subiectiv demersuri ce nu au corespondent în realitate. Din acest motiv, vă fac cunoscut faptul că Inspectoratului General al Poliţiei Române nu i s-a înaintat un raport/ adresă ori alt document de către conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, prin care să fie prezentate opinii, păreri ori consideraţii de natură profesională sau personală, referitoare la vreuna dintre publicaţiile judeţului Vâlcea.

Dintotdeauna, am fost de părere că mass-media este un garant al respectării drepturilor cetăţeanului şi al bunei funcţionări a instituţiilor şi tocmai de aceea, dezavuez orice fel de idee, zvon, părere contrară precizărilor de faţă. Niciodată, în decursul carierei profesionale nu am folosit exprimări de genul celor menţionate în rubrica din ziarul dumneavoastră. Făcând abstracţie de acest fapt, indiferent de natura articolelor publicate, vă asigur de întreaga consideraţie pe care o am atât faţă de conducerea redacţiei dumneavoastră, cât şi a celorlalte ziare menţionate.

Cu deosebit respect,

Şeful Inspectoratului comisar şef de poliţie, Marin Florin

***

În numărul trecut, la rubrica "De la lume adunate", am trimis în spaţiul public o informaţie obţinută de la un înalt ofiţer de poliţie din cadrul IGPR care ne-a declarat că la această instituţie a ajuns un raport semnat de comanda IPJ Vâlcea prin care onor conducerea supremă a fost înştiinţată că toate criticile ce le sunt aduse poliţiştilor vâlceni aflaţi la vârf pleacă NUMAI de la trei publicaţii locale şi un ziar online, redactorii acreditaţi ai acestora fiind "cunoscuţi ca subiectivi, nedocumentaţi şi combinagii în favoarea unei grupări potrivnică interimatului de la Poliţia vâlceană". Evident, fără teama de represalii, am dorit să-i anunţăm pe calomniatorii noştri că ştim ce fac sau ştim ce sunt şi nu ne este teamă de ei. Legea este de partea noastră şi datoria unui ziarist este de a informa opinia publică despre adevărurile cotidiene! Alăturat acestei informaţii, am mai prezentat, arătându-ne nedumerirea privind înmulţirea actelor de indisciplină la IPJ Vâlcea, şi cazurile de indisciplină şi abuz de la Posturile de Poliţie de la Şirineasa şi Olăneşti. În dreptul său la replică trimis, inspectorul şef vâlcean, şi-a prezentat punctul de vedere privind informarea de la IGPR (şi chiar îl credem că nu este dumnealui autorul!), uitând să mai amintească şi despre măsurile luate în cazurile semnalate de noi, deşi au fost făcute verificări la plângerea prealabilă a prejudiciaţilor. Acum, risipind ceaţa lansată, dorim să ne informăm cititorii că, în curând, comanda IPJ Vâlcea va fi schimbată (comisarul şef Eugen Neaţă trage sforile la Bucureşti pentru noile numiri) şi un număr de 10 poliţişti din judeţ vor fi trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. Chiar dacă la lansarea cărţii vicepreşedintelui Corpului Naţional al Poliţiştilor – comisar Eugen Neaţă (care l-a făcut co-semnatar al volumului său pe şeful IGPR – chestorul şef de Poliţie Petre Tobă) au participat numai "doctori" în drept şi masoni galonaţi, printre care şi comisarul şef Marin Florin, s-a abordat tema neschimbării, conducerea Poliţiei Vâlcea va fi parţial înlocuită. În preajma zilei de 1 Decembrie, când se vor face avansările în grad, un scandal ce arde, acum, mocnit şi stă să irumpă, va crea nemulţumiri raportate la Bucureşti, 4 dintre cei 10 poliţişti recompensaţi au doar doi ani de zile de la absolvire şi niciun merit profesional. Se spune că ei sunt pupilii comisarului şef Ilie Voica, aflat în dispută "discretă" cu inspectorul şef Marin Florin. (vom reveni)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Romeo POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa romeo.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...