HEROINĂ ascunsă în telefoanele mobile ale unor deţinuţi de la Jilava

27 Noi 2013
Un subofiţer de la Penitenciarul Jilava care din august a introdus în unitatea de detenţie heroină ascunsă în telefoane mobile, pentru deţinuţi sau persoane arestate, a fost reţinut, alături de alte patru persoane. Drogurile de mare risc şi telefoanele mobile erau introduse în Penitenciarul Jilava - Bucureşti şi Spitalul Penitenciar Jilava - Bucureşti cu ajutorul sau prin intermediul lui D.C, subofiţer la Spitalul Penitenciar Jilava, care primea pentru aceste "servicii" importante sume de bani de la celelalte persoane cercetate în cauză, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la BCCO Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie, au făcut, marţi, percheziţii domiciliare şi controale la Penitenciarul Jilava şi la Spitalului Penitenciar Jilava, acţiunea vizând introducerea în unitatea de detenţie a unor obiecte interzise, traficul de droguri de mare risc, luarea şi darea de mită.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii A.F, J.M.V, R.M, B.P.V şi D.C, împreună cu alte persoane, în perioada august 2013 - noiembrie 2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale au introdus în Penitenciarul Jilava-Bucureşti şi Spitalul Penitenciar Jilava-Bucureşti telefoane mobile în interiorul cărora s-au aflat în unele cazuri cantităţi de heroină destinate traficării şi consumului persoanelor private de libertate aflate în executarea unor pedepse sau mandate de arestare preventivă în penitenciarele anterior menţionate", potrivit DIICOT.

Procurorii au emis, marţi şi miercuri, pentru cinci inculpaţi ordonanţe de reţinere pe o perioadă de 24 de ore. Acţiunea a fost făcută cu sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...