Şoferii care nu au anvelope de iarnă riscă amenzi uriaşe

Stratul de zăpadă a cuprins majoritatea regiunilor din România, iar şoferii care nu au anvelope de iarnă riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 720 şi 1600 lei. Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011, care impune obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă în sezonul rece, a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 80, din 31 ianuarie 2011. Aceasta a fost aprobata prin Legea nr. 161/2011, publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 503 din 14 iulie 2011.

Potrivit Ordonanţei, şoferii sunt obligaţi să aibă maşinile dotate cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Aşadar, utilizarea cauciucurilor de iarnă nu este condiţionată de o anumită perioadă de timp, ci doar de starea carosabilului. Conform prevederilor ordonanţei „reprezintă contravenţie, conducerea autoturismului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, nefăcându-se referire la o anumită perioadă a anului".

În cazul în care încălcaţi aceste prevederi, riscaţi să rămâneţi fără certificatul de înmatriculare, dar şi să plătiţi o amendă din clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 de puncte-amenda). Anul acesta, de la 1 iulie, punctul-amendă a crescut la 80 de lei, ceea ce înseamnă ca amenzile sunt cuprinse intre 720 si 1600 de lei.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...