Guvernul distruge staţiunea Băile Felix prin acordul dat de exploatare a gazelor de şist

Decizie istorică a Guvernului României, care şi-a pus în plan să distrugă tot ce mai „mişcă" în ţara asta. Guvernanţii lşi-au dat acordul de concesiune pentru exploatarea gazelor de şist în zona Băile Felix, distrugând astfel o staţiune balneo-climaterică cu renume. Hotărârea de Guvern nr. 887/14 noiembrie, semnată de premierul Ponta şi alţi cinci membri ai cabinetului său a fost publicat în Monitorul Oficial din data de 22 noiembrie, scoate în evidenţă acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare în perimetrul EX – 3 Băile Felix. Contractul de concesiune a fost încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi compania East West Petroleum Corp.

Lavinia Şandru a menţionat faptul că acest acord a fost dat fără nici un studiu prealabil de impact asupra mediului: „Acest Guvern trebuie să fie autist dacă distruge o asemenea gură de rai, permiţând exploatarea gazelor de şist". Lavinia Şandru crede că explorarea hidraulică este o metodă care nu ar trebui folosită decât „în deşert sau Siberia", nu în zone unde trăiesc oameni, şi cu atât mai puţin într-o staţiune turistică de interes naţional, care trăieşte de pe urmele apelor din subsolul ei.

Nici oamenii ce locuiesc în zona Băile Felix nu au stat impasibili, peste 5.000 de persoane semnând o petiţie prin care cer interzicerea exploatării gazelor de şist.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...