FILMUL unei crime care a îngrozit SUA. Românul care şi-a ucis soţia şi fiul riscă pedeapsa cu moartea

Şi-a omorât cu sânge rece soţia şi fiul de 26 de ani, iar explicaţiile lui sunt absolut năucitoare. Este vorba de un român stabilit în SUA, Camil Mătase – 48 de ani, de profesie inginer. După crima pe care a comis-o în casa familiei sale din Houston, Texas, bărbatul s-a refugiat în România, unde a fost căutat şi găsit de FBI, tocmai în Vrancea.

El a declarat în faţa anchetatorilor că-i pare rău pentru crima comisă, însă şi-a ucis nevasta din gelozie, iar pe fiul său l-a omorât pentru că avea o boală gravă şi se chinuia cu ea de ani de zile, considerând că aşa îi curme suferinţa.

Fiul cel mic al bărbatului, Teodor, în vârstă de 18 ani, a fost cel care a găsit cadavrele. Când au intrat în locuinţă, poliţiştii americani au găsit casa plină de sânge şi arma crimei, o puşca. „Am urcat să văd ce fratele meu şi l-am găsit în scaunul lui. Era foarte mult sânge împrejur. Nu am ştiut cum să reacţionez. L-am scuturat şi l-am întrebat «eşti ok, eşti ok?» Dar am realizat că nu e. Apoi, mi-am dat seama că trebuie să văd ce face mama şi m-am dus în camera ei - era pe pat" - a declarat fiul criminalului.

După crimă, aşa cum spunea, Camil Mătase şi-a cumpărat un bilet de avion şi s-a ascuns în România, în oraşul său natal, Braşov. Cea care l-a denunţat a fost chiar mama criminalului, care şi-a dat fiul pe mâna autorităţilor române.

Acum, Camil Mătase cere să fie judecat în stare de libertate, însă magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis să-l menţină după gratii. Pe de altă parte, autorităţile americane vor extrădarea lui, iar acolo bărbatul riscă pedeapsa capitală.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Olivia Pîrvu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa olivia.pirvu@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...