VIZITĂ ISTORICĂ: După 19 ani, premierul Chinei a sosit la Bucureşti

Bucureştiul este paralizat de vizita chinezilor. Premierul Republicii Populare Chineze, Li Keqiang, a sosit luni la Bucureşti într-o vizită oficială. El a răspuns astfel unei invitaţii adresată de premierul român Victor Ponta, cu ocazia vizitei întreprinse la Beijing în luna iulie 2013.

Premierul chinez a fost aşteptat la aeroport chiar de Victor Ponta, care l-a primit cu pâine şi sare, alături de doi tineri îmbrăcaţi în costume naţionale româneşti. Mai apoi, garda de onoare a intonat imnurile de stat.

Li Keqiang va rămâne în ţara noastră până în 28 noiembrie şi va fi însoţit de o importantă delegaţie guvernamentală şi de oameni de afaceri.

Trebuie menţionat că este prima vizită în România a unui premier al Consiliului de Stat al R.P. Chineze după 19 ani, iar vizita are ca scop consolidarea relaţiilor politice bilaterale, atât în plan politic, economic, cât şi în alte domenii, în cadrul oferit de Parteneriatul Amplu de Prietenie şi Cooperare dintre România şi R. P. Chineza şi în contextul pregătirilor pentru aniversarea, în 2014, a 65 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice şi a 10 ani de la semnarea Parteneriatului.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...