Vâlceanul Radu Renga, prefect de Vaslui, s-a ales cu dosar penal

• Acuzat de abuz în serviciu în urma protestelor de la Pungeşti

Fostului prefect de Vâlcea, actual prefect de Vaslui, Radu Renga, nu-i prieşte deloc aerul vasluian. El este hulit şi înjurat de oameni, iar recent s-a ales şi cu o plângere penală. Radu Renga este cercetat pentru abuz în serviciu, plângerea împotriva sa fiind făcută de Asociaţia „Valea Soarelui" din Mureş. Reprezentanţii asociaţiei susţin că prefectul Renga „a trimis abuziv şi ilegal jandarmii să acţioneze împotriva oamenilor paşnici" ce au manifestat împotriva gazelor de şist la Pungeşti, în data de 16 octombrie 2013. Astfel, vâlceanul Radu Renga este cercetat acum de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, urmând ca dosarul să ajungă pe masa procurorilor. „Trăim într-o ţară democratică, membră a Uniunii Europene, în care fiecare cetăţean, organizaţie non-guvernamentală sau instituţie publică are dreptul să facă o plângere penală dacă o consideră necesară. Sunt convins că instituţiile statului vor ancheta speţa şi vor concluziona în conformitate cu legislaţia din România" – a declarat Radu Renga.

Acesta susţine că oamenii legii au solicitat deja toate documente de la Prefectura Vaslui, documente ce au stat la baza emiterii acelui ordin de folosire a efectivelor aflate la dispoziţia Jandarmerie pe 16 octombrie pentru a debloca drumul şi a proteja populaţia din Pungeşti.

Trebuie să reamintim că în data de 3 octombrie, compania Chevron a obţinut autorizaţia de construire pentru amplasarea, în judeţul Vaslui, a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea - Pungeşti. Aceste lucruri au declanşat un val de proteste în zonă, oamenii blocând parţial drumul judeţean ce tranzitează comuna.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...