• Doi pe-o babă şi-aia slabă

RĂZBOI. Ion Cîlea a abuzat de funcţia pe care o are şi a dat ordin la Biroul Rutier Rm. Vâlcea să-i fie „netezită" calea în trafic ministrului Mediului, cu ocazia vizitei sale la Vâlcea. Această atribuţie îi aparţinea însă prefectului Nadolu, care s-a supărat nevoie mare şi i-a tras la răspundere pe poliţiştii rutieri, nereuşind însă să afle cine a ascultat ordinele preşedintelui CJ.

Conflict mocnit între prefectul Nadolu şi preşedintele Ion Cîlea. Deşi nu se agreau de mult timp, acum problemele dintre ei s-au agravat. Ultimul eveniment, care a pus „bomboana pe colivă", a fost vizita în Vâlcea a ministrului Mediului, Rovana Plumb, atunci când şeful social-democraţilor vâlceni a abuzat dând ordin la poliţie să îi fie asigurată protecţia în trafic demnitarului. Poliţia nu a trecut şi nici nu va trece în subordinea Consiliului Judeţean, aşa cum se pare că a anticipat preşedintele Cîlea. Prefectul Nadolu este cel care, potrivit legislaţiei, trebuie să dea acest ordin, însă de data aceasta el nu a fost nici întrebat, nici invitat şi nici anunţat. Astfel că, reprezentantul Guvernului în judeţ a aflat, abia după vizita ministrului, că poliţiştii rutieri au fost scoşi în stradă şi i-au îndrumat calea în trafic pesedistei Rovana Plumb, la îndemnul preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

Imediat, Mircea Nadolu a sunat întreaga conducere a Poliţiei Vâlcea, de la cel mai mic şef la cel mai mare, încercând să afle cine a recepţionat ordinele preşedintelui Ion Cîlea. Solidari, unul cu altul, poliţiştii au refuzat să se „dea în gât" şi astfel, prefectul Nadolu a rămas, şi până în ziua de azi, cu îndoiala, demonstrându-ne, încă o dată, dacă mai era nevoie, că autoritatea sa în judeţul Vâlcea este egală cu mulţimea răspândită.

Am reuşit să aflăm noi, însă. Pe surse, ne-a parvenit informaţia că cel care i-a îndeplinit dorinţa lui Ion Cîlea şi a dat ordinul mai departe către Biroul Rutier Rm. Vâlcea a fost chiar adjunctul şefului IPJ Vâlcea, comisar şef Ilie Voica. Acum aşteptăm cu nerăbdare urmările, fiind convinşi că lucrurile nu vor rămâne aşa din cauza orgoliile mult prea mari.

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...