Locuri spectaculoase, văzute de lentila aparatului de fotografiat (Galerie foto)

24 Noi 2013

AirPano este o echipa restransa de fotografi rusi amatori, care obisnuieste sa calatoreasca peste tot in lume pentru a surprinde si reda prin lentila aparatului de fotografiat unele dintre cele mai spectaculoase si detaliate panorame.

Cei 8 membri ai AirPano au profesii diferite, insa unii dintre ei si-au abandonat joburile tocmai pentru a da curs acestei pasiuni care nu a ramas fara ecou.

Potrivit Business Insider, fotografii folosesc aparatura specializata si, de cele mai multe ori, realizeaza instantanee din elicopter, de pe acoperisurile cladirilor sau din baloane cu aer cald. Un job full-time, am putea spune!

Imaginile surprinse sunt din ce in ce mai populare si apreciate, Sergey Semonov, unul dintre membrii AirPano obtinand Premiul I in cadrul Epson International Photographic Pano Awards, pentru o panorama realizata deasupra Manhattanului.

Iata mai jos o selectie reprezentantiva din cele mai mult de 700 de panorame surprinse de AirPano.

1. Central Park, New York, Statele Unite ale Americii

1. central park

Aceasta imagine cu Central Park in centru a castigat premiul I la Epson International Photographic Pano Awards si a facut senzatie in acest an, dupa ce a fost publicata.

2. Cascada Dragonului (Cherun-Meru Fall), Venezuela
2. cascada-dragonului-cherun-meru-fall-venezuela
Mare parte dintre fotografii AirPano sunt doar amatori, calatorind si surprinzand astfel de ipostaze din pasiune.

3. Muntele Everest
3. muntele everest
Pentru aceasta panorama, fotograful Ivan Roslyajov a escaladat Everestul pana la 7.099 de metri.

4. Taj Mahal, India
4. taj-mahal-india
Fotografii Dmitry Moiseenko si Stanislav Sedov, si ei parte din echipa, au fost primii care au fotografiat de sus Taj Mahalul din India, in 15 ani.

5. Vulcanul Plosky Tolbachik, Kamceatka
5. vulcanul-plosky-tolbachik-kamchatka
Vulcanul Plosky Tolbachik din peninsula Kamceatka a inceput sa erupa in a doua jumatate a lunii noiembrie 2012, oferindu-le fotografilor AirPano un nou prilej de calatorie.

6. Singapore Flyer, Singapore
6. singapore-flyer-singapore
Singapore are unul dintre cele mai populare atractii turistice din lume. Singapore Flyer este cea mai mare roata din lume, ajungand la o inaltime de 42 de etaje.

7. Cascadele Iguazu
7. cascadele-iguazu
Aflate la granita dintre Argentina, Brazilia si Paraguay, aceste cascade sunt considerate cele care unesc cerul cu Pamantul. Foarte multi cred ca acest loc reprezinta una dintre cele sapte noi minuni ale lumii.

8. Kuala Lampur, Malaezia
8. kuala-lampur-malaezia
Capitala si totodata cel mai populat oras al Malaeziei, Kuala Lampur a fost fotografiat si el de echipa AirPano.

9. Shanghai, China
9. shanghai-china
In general, fotografii AirPano poposesc in fiecare destinatie circa o saptamana, pentru a avea in final cele mai reusite cadre.

10. Colosseum, Roma
10. colosseum-roma
Semonov sustine ca scopul AriPano este acela de a arata planeta intr-o maniera noua, intr-un mod in care nimeni nu a reusit sa o prezinte pana acum.

11. Marea Bariera de Corali
11. marea-bariera-de-corali
Cel mai mare sistem de corali din lume este format din mai mult de 2.900 de recife de corali si 900 de insulite ce se intind pe o suprafata de 2.599 km.

12. Kilauea, Hawaii
12. kilauea-hawaii
Kiluaea este cel mai activ vulcan din Hawaii. Iata-l aici in plina actiune.

13. Rio de Janeiro, Brazilia
13. rio-de-janeiro-brazilia
Multi dintre membrii AirPano si-au lasat slujbele pentru a se dedica in totalitate unei misiuni ce le aduce din ce in ce mai multa satisfactie. Cadrele surprinse de ei sunt, fara doar si poate, impresionante.

Sursa: ziare.com

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...