Fostul preşedinte al Pakistanului este acuzat de înaltă trădare

18 Noi 2013
Pervez Musharraf a condus Pakistanul începând cu 1999 când a preluat puterea printr-o lovitură de stat, iar la îndepărtarea sa de la putere, în 2008, a părăsit statul asiatic. În martie, fostul preşedinte a ales să pună capăt „exilului" voluntar în dorinţa de a participa la alegerile generale din mai, sub pretextul că vrea să salveze Pakistanul de criza economică şi insecuritatea dată de atentatele rebelilor talibani.

Cu toate acestea, Musharraf a fost arestat la domiciliu într-una din casele sale din capitala Pakistanului, fiindu-i aduse mai multe acuzaţii, printre care şi asasinarea rivalului politic, Benazir Bhutto, în 2007.

Ministrul de Interne al Pakistanului, Chaudhry Nisar Ali Khan, a anunţat duminică faptul că fostul preşedinte al statului asiatic, Pervez Musharraf, va fi judecat pentru trădare pentru că a impus starea de urgenţă în 2007, informează cotidianul francez „Le Monde". „Potrivit Curţii Supreme şi raportului comisiei de anchetă a fost decisă iniţierea procedurilor de trădare împotriva generalului Pervez Musharraf, dar fiind articolul 6 din Constituţie", a declarat Khan la o conferinţă de presă transmisă de televiziunea naţională din Pakistan.

„Este pentru prima oară în istoria Pakistanului când un lider al forţelor armate va fi judecat pentru trădare", a adăugat ministrul pakistanez care a menţionat că „decizia a fost luată pentru interesul naţional".

Anunţul privind acuzaţiile aduse lui Khan şi începerea procedurilor de punere sub urmărire penală au luat prin surprinderea spaţiul public din Pakistan.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...