BLESTEMUL PODULUI. Firma lui Georgică Cornu, sancţionată după ce un angajat a murit la locul de muncă

„Cauzele accidentului de muncă sunt acelea că se afla în stare de ebrietate, nu era supravegheat – pentru că presupunea o muncă de echipă, şi nu era asigurat cu centură de protecţie. Facem cercetări în continuare pentru a vedea dacă avea în dotare centură de protecţie. Oricum firma constructoare va fi sancţionată" – ne-a declarat şeful ITM Vâlcea, Ion Nicolaescu.
7. BLESTEMUL PODULUI. Firma lui Georgic Cornu sancεionat dup ce un angajat a murit la locul de munc  2
Constructor mort într-un stupid accident de muncă

Tragedie vineri dimineaţa la podul peste cale ferată de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, acolo unde un muncitor, angajat al firmei Confort SA, ce aparţine omului de afaceri Georgică Cornu, şi-a găsit sfârşitul. Bărbatul, Ion Destrobitu – 52 de ani, din Rm. Vâlcea, s-a dezechilibrat în momentul în care dădea jos de pe pod câteva şine şi a căzut de la o înălţime de 6 metri. El s-a lovit la cap, însă nu a murit pe loc, ci la scurt timp după accident, când era transportat cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea. „Nu se ţine de nimic şi nu era asigurat pentru că doar împingea nişte şine şi le dădea jos de pe pod. S-a dezechilibrat pur şi simplu şi a căzut într-o parte" – ne-au spus câţiva colegi ai bărbatului. Nenorocirile în familia bărbatului au început încă de anul trecut, când fiul său s-a sinucis. Acum, fix la un an de la moartea băiatului, tatăl său şi-a găsit sfârşitul tragic într-un stupid accident de muncă.
7. BLESTEMUL PODULUI. Firma lui Georgic Cornu sancεionat dup ce un angajat a murit la locul de munc  3
Muncitorul era în stare de ebrietate

La faţa locului s-au dus imediat poliţiştii, dar şi o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, pentru a cerceta cauzele decesului. Din primele cercetări a reieşit că bărbatul de 52 de ani, sudor de meserie, se afla într-o stare avansată de ebrietate, oamenii legii găsind chiar şi sticla cu băuturi alcoolice din care băuse înainte de tragedie. Mai mult decât atât, angajatul nu era supravegheat, aşa cum prevede legea, şi nu purta nicio centură de protecţie. Pentru aceste lucruri, firma Confort SA, patronată de Georgică Cornu, va fi sancţionată de ITM Vâlcea. „Cauzele accidentului de muncă sunt acelea că se afla în stare de ebrietate, nu era supravegheat – pentru că presupunea o muncă de echipă, şi nu era asigurat cu centură de protecţie. Facem cercetări în continuare pentru a vedea dacă avea în dotare centură de protecţie. Oricum firma constructoare va fi sancţionată" – ne-a declarat şeful ITM Vâlcea, Ion Nicolaescu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...