Averi nejustificate la Poliţia Vâlcea

• ofiţer de serviciu al IPJ Vâlcea prins cu „mâţa-n sac" de ANI • Oliver Dănuţ Vlad nu poate să justifice de unde i-a parvenit o sumă mare de bani, în jur de 42.836 de euro, bani pe care el i-a investit în imobiliare • ofiţerul în cauză are o reputaţie destul de proastă în IPJ Vâlcea, iar colegii său ştiu că el ar avea relaţii dubioase cu anumite persoane controversate din judeţ, cu care face afaceri • din această cauză, dar şi pentru că nu îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu, Oliver Dănuţ Vlad a intrat în conflict chiar cu inspectorul – şef Florian Marin.
Un ofiţer de serviciu din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea a intrat în vizorul inspectorilor ANI. Oliver Dănuţ Vlad este anchetat pentru că nu poate să-şi justifice averea, el înregistrând venituri cu mult mai mari faţă de salariu pe care-l încasează de la Poliţia Vâlcea. Conforma ANI, în perioada octombrie 1996 - decembrie 2010, Oliver Dănuţ Vlad a realizat, împreună cu familia, venituri salariale în cuantum de 334.929,61 lei, însă investiţiile sale patrimoniale s-au ridicat la suma de 525.245,4 de lei. Aşadar, ofiţerul de serviciu al IPJ Vâlcea nu poate să justifice de unde a avut diferenţa de 190.315,79 de lei (42.863,9 euro), pe care a investit-o. „Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 190.315,79 lei (aprox. 42.863,9 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către VLAD OLIVER DĂNUŢ, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea. Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către VLAD OLIVER DĂNUŢ în perioada exercitării funcţiei publice" – se arată în comunicatul ANI.


Un ofiţer controversat

Sigur, având în vedere că inspectorii ANI se confruntă cu o muncă titanică, aceea de a verifica toţi funcţionarii publici din ţară, se ridică întrebarea: cine i-a făcut bucata ofiţerului de serviciu al IPJ Vâlcea? În mod cert, el a fost „dat în gât" de cineva, care cunoştea situaţia materială a lui Oliver Dănuţ Vlad. Nu este de neglijat nici faptul că omul nu este bine văzut în Inspectoratul de Poliţie Vâlcea, acestuia reproşându-i-se de nenumărate ori că are legături dubioase cu persoane controversate din judeţ, dar şi pe linie profesională că nu îşi desfăşoară activitatea corespunzător. Pe acest fond, ofiţerul de serviciu Vlad a intrat într-un conflict chiar cu inspectorul – şef Florian Marin. „Este un tip dubios, superficial, plin de relaţii cu persoane controversate. Se ocupă mai mult cu afaceri, în special cu închirierea unor utilaje. În general nu dovedeşte că ar fi un cadru de nădejde al instituţiei, intrând chiar în conflict cu inspectorul – şef pentru modul superficial cum îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu" – ne-a declarat o sursă din IPJ Vâlcea.

De la Bălceşti, unde Oliver Dănuţ Vlad a lucrat anterior ca ofiţer, ne-au sosit nişte informaţii privind moralitatea sa şi ataşamentul faţă de o persoană de sex feminin care nici măcar nu îi este rudă.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...