Papa Francisc a fost invitat în Azerbaidjan

12 Noi 2013
Invitația către Papa Francisc a fost adresată, zilele trecute, Cardinalului Gianfranco Ravasi, președintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, aflat într-o vizită oficială la Baku, Azerbaidjan, de către Șeful Departamentului Musulmanilor din Caucaz, Sheikh-ul Haji Allahshukur Pachazadeh.

Haji Allahshukur Pachazadeh a spus: „Aceasta este o invitație oficială, care este, fără îndoială, împărtășită și de guvern". Șeicul și-a exprimat, de asemenea, dorința de a vizita Vaticanul, motiv pentru care Cardinalul Ravasi a declarat imediat: „Poftiţi, ar fi foarte important pentru relațiile bilaterale dintre cele două țări".

Dintr-o populație de aproape 9 milioane de persoane, alcătuită din 88% musulmani, catolicii reprezintă o minoritate de 0,1%. Vaticanul și Republica Azerbaidjan au semnat un acord, în ziua de 29 aprilie 2011, care garantează libertatea catolicilor de a profesa și practica religia în mod public.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...