Preşedintele CJ Argeş, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu EXECUTARE

Zi neagră pentru preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, care a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este însă definitivă, ea urmând a fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cert este însă că judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis apelul procurorilor DNA la decizia Tribunalului Bucureşti care îl condamnase pe Nicolescu la doar un an de închisoare cu suspendare.

Reamintim că, şeful CJ Argeş şi al organizaţiei judeţene a PSD Argeş, Constantin Nicolescu, a fost pus sub acuzare în dosarul sugestiv intitulat „Zeus 1", procurorii susţinând şi probând că acesta ar fi luat mită 60.000 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu. Nicolescu se pare că şi-ar fi însuşit ilegal şi 900.000 de euro din fonduri europene pentru reabilitarea a patru şcoli din judeţ. Şi Penescu, fostul finanţator al echipei FC Argeş, a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare în acelaşi dosar.

Mai mult, instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 66.518 lei care ar fi fost primită de Nicolescu cu titlu de mită de la Gheorghe Cornel Penescu, patronul societăţii Pic Piteşti.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...