Moaștele Sfântului Petru vor fi expuse pentru prima dată în public la Vatican

10 Noi 2013
Pentru a marca încheierea „Anului Credinţei”, Vaticanul a hotărât, ca pentru prima dată, moaştele Sfântului Petru, primul apostol și fondator al Bisericii, să fie expuse în public. Evenimentul excepţional va avea loc duminică, 24 noiembrie a.c., iar papa Francisc va fi prezent. Moaştele Sfântului Petru vor fi scoase din grotele de sub bazilica cu acelaşi nume pentru a putea fi văzute de credincioşi.

Președintele Consiliului Pontifical pentru noua evanghelizare, arhiepiscopul italian Rino Fisichella, a făcut cunoscut că un ultim gest ce va încorona acest an va consta în „expunerea pentru prima dată a relicvelor pe care tradiția le recunoaște ca fiind ale apostolului care și-a dat viața aici pentru Domnul”.

"Anul Credinței" a fost lansat în octombrie 2012 de către Papa Benedict al XVI-lea și a presupus numeroase festivități în Piața Sfântul Petru.

Osemintele Sfântului Petru au fost descoperite în timpul săpăturilor din 1940, sub pontificatul Papei Pius al XII-lea, într-o necropolă situată sub Bazilică, lângă un monument din secolul al IV-lea, construit în onoarea celui care este considerat primul episcop al Romei și primul papă.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...