Sarbatorim ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil

Astazi 8 noiembrie este sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, cunoscuta in popor drept "vara arhanghelilor" datorita temperaturilor mai ridicate decat ar trebui sa fie in aceasta perioada.

Arhanghelul Mihail este considerat capetenia ingerilor si se spune ca va lupta cu diavolul atunci cand va veni sfarsitul lumii.

Arhanghelul Gavriil este considerat arhanghelul bunelor vestiri fiind cel care a vestit-o pe Fecioara Maria ca il va naste pe Iisus si pe Zaharia ca se va naste fiul sau- Ioan Botezatorul.

Impreuna simbolizeaza biruinta binelui asupra raului si sunt considerati ocrotitori ai oamenilor de la nastere pana la moarte.

In aceasta zi de sarbatoare nu se fac treburi gospodaresti iar in unele zone ale tarii exista traditia ca finii sa-si viziteze nasii oferindu-le colaci.

Peste 1,3 milioane de romani sarbatoresc isi astazi onomastica, purtand numele celor doi arhangheli sau derivate ale acestora. Cele mai frecvente sunt: Mihai, Mihaita, Mihaiu, Mihaela, Mihut, Gavrila, Gabi, Gabriel, Gabita, Gabriela.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Andreea Rusu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa andreea.rusu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...