Procurorii DNA au făcut recurs la condamnarea lui Frâncu

Procurorii DNA au făcut recurs la decizia Tribunalului Bucureşti de a-l condamna pe primarului Râmnicului, Emilian Frâncu, la doar patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Hotărârea instanţei de fond a fost una surprinzătoare, mulţi aşteptându-se ca liberalul Frâncu să primească o pedeapsă cu executare. Procurorii au fost însă nemulţumiţi de decizie şi au făcut recurs, acesta urmând a se judecata în data de 11 decembrie a.c., la Curtea de Apel Bucureşti, la Secţia a II-a Penală.

Reamintim că primarul Râmnicului a fost denunţat de către administratorul unei firme de arhitectură, după ce Emilian Frâncu i-ar fi cerut mită 20.000 de euro, respectiv 10% din suma de 200.000 de euro atribuită unui contract de prestări de servicii. Procurorii DNA l-au acuzat pe Frâncu că ar fi condiţionat semnarea actelor privind încheierea, derularea şi executarea contractului de prestări servicii de acordarea sumei de 20.000 de euro.

Recursul de la Curtea de Apel Bucureşti este cea de-a doua etapă a dosarului „Mită la Primărie", decizia pe care o vor da judecătorii de aici putând fi contestată de asemenea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...