O familie italiano-afro-americană la puterea New York-ului

06 Noi 2013
Bill de Blasio, un italo-american de 52 de ani căsătorit cu o afro-americană, cu idei solid ancorate la stânga, l-a zdrobit pe adversarul său republican Joe Lhota, potrivit rezultatelor preliminare oferite de mass-media americană. Acesta l-a înlocuit din funcţie pe miliardarul Michael Bloomberg.

"Mulţumesc, New York City", a scris într-o postare pe Twitter echipa sa de campanie, la puţin timp după închiderea birourilor de vot. Alături de acest mesaj apare o fotografie a lui Bill de Blasio, împreună cu soţia sa Chirlane şi cu cei doi copii metişi ai lor.

Bill de Blasio îl va înlocui în funcţie pe Bloomberg, actualul primar al oraşului, începând de la 1 ianuarie. Bill de Blasio s-a poziţionat drept "progresist", apărător al claselor mijlocii, al familiilor şi minorităţilor. În campania electorală, de Blasio a denunţat inegalităţile din New York, oraşul cu cei mai mulţi miliardari din lume, dar în care 21 la sută dintre locuitori trăiesc sub pragul sărăciei.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...