Ministrul Grapini vine să vadă „derdeluşul” de la Obârşia Lotrului

Anunţul vizitei ministrului pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini, în judeţul Vâlcea a creat oarece valuri, mai ales că ministresa a declarat în nenumărate rânduri că nu are de gând să aloce bani pentru investiţiile în turism. În urmă cu câteva luni, Maria Grapini excludea continuarea investiţiilor în domeniile schiabile în viitorul apropiat, pe motiv că turiştii nu or să vină pe „derdeluşurile" din România, ci vor prefera Austria sau Elveţia. „Ştiţi câţi kilometri de pârtie sunt în ţară? 127 de kilometri şi sunt 147 de pârtii. Fiecare a vrut derdeluşul lui. În momentul în care ai în Austria zeci de kilometri de pârtie şi infrastructură, nu o să vină turistul în derdeluşul nostru", a declarat Grapini.

În fine, acum se pare că Maria Grapini va vedea la faţa locului despre ce este vorba şi va înţelege importanţa alocării banilor pentru finalizarea celor 10%, cât mai este necesar pentru finalizarea investiţiei de la Obârşia Lotrului, Transalpina Ski Resort.

Cine o aduce, de fapt, pe Grapini la Vâlcea?

Descumpăniţi de declaraţiile ministrului Grapini, politicienii vâlceni, în special cei de la PC, au considerat că dacă aceasta ar accepta să vină la Vâlcea şi ar vedea despre ce este vorba, ar putea fi motivată să continue finanţarea investiţiei. Aşadar, câţiva oameni politici de la PC Vâlcea s-au pus pe făcut lobby la Bucureşti. Numai că, prinşi în vâltoarea organizării vizitei, peciştii şi-au cam dat drumul la gură prin cafenele, prinzând ştirea din zbor şi un consilier de-al deputatului Vlădoiu. Atât i-a trebuit deputatului uns cu toate alifiile să afle. A trecut la acţiune şi având ceva intrări pe la Bucureşti, sau, mă rog, aşa se laudă, a ieşit primul în presă, făcând public programul vizitei ministrului Grapini în judeţul Vâlcea. Aşadar, din informaţiile oferite de Vlădoiu, Maria Grapini va sosi în data de 14 noiembrie a.c. în Vâlcea, având o primă întâlnire cu Organizaţia Patronatelor Turismului Balnear din România şi cu oamenii de afaceri din turismul vâlcean la Hotelul Palace din Baile Govora. Apoi, se va deplasa la Horezu, unde se va vizita mânăstirea Horezu. În aceeaşi zi, Grapini intenţionează să viziteze şi staţiunea Băile Olăneşti. În cea de-a doua zi, Maria Grapini ar trebui să viziteze staţiunea Călimăneşti, urmând apoi o deplasare la Obârşia Lotrului şi, bineînţeles, vizitarea domeniului schiabil Transalpina Ski Resort.

Ion Cîlea dezminte că Vlădoiu ar avea vreo implicare în venirea Mariei Grapini la Vâlcea, subliniind că „personal, am făcut scrisoarea către doamna ministru chemând-o la Vâlcea, Vlădoiu poate să spună ce vrea, dar eu pot demonstra cu hârtiile în faţă".

Lanţ uman pentru finalizarea Transalpina Ski Resort

Nu ştim ce aşteptări au politicienii vâlceni de la Grapini, însă ne aducem aminte că pe aceasta nu a impresionat-o nici lanţul uman format din 1.000 de persoane, în luna august a.c. pentru a atrage atenţia Guvernului asupra Domeniului Schiabil Transalpina. Amintim că lucrările la acest domeniu schiabil au fost oprite printr-o decizie a guvernului Victor Ponta. În cifre, proiectul arată cam aşa: 35 de milioane de euro, din care au fost plătiţi în timpul fostului ministru al turismului Elena Udrea 25 de milioane de euro. Ar mai fi 10 milioane de euro, adică aproape triplu faţă de bugetul pe care îl are actualul ministru al turismului Maria Grapini, personaj care dispune doar de patru milioane de euro pe 2013.

Finalizarea pârtiei Transalpina ar putea crea aproximativ 3000 de locuri de muncă, iar zona este şi ea una destul de sensibilă cu şomaj mare. Vorbim de o arie ce cuprinde patru judeţe - Vâlcea, Gorj, Hunedoara şi Alba şi asta nu ar fi tot. Pârtia ar putea aduce sute de mii de schiori pe sezon, mai ales că iarna trecută au fost peste 100.000 de urcări pe instalația de schi. Banii ar ajunge la bugetul local şi central.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...