Moţiunea pe tema privatizării CFR Marfă a fost respinsă

Plenul Camerei Deputaţilor a respins marţi moţiunea simplă iniţiată de deputaţii PDL şi PPDD intitulată „CFR Marfă - cronica unei alte privatizări eşuate", înregistrându-se 224 de voturi împotrivă, 50 de voturi pentru şi 19 abţineri.

Iniţiatorii au solicitat declanşarea unei anchete de către Corpul de control al primului-ministru privind elaborarea hotărârilor de guvern prin care au fost aprobate strategia de privatizare şi condiţiile contractului de vânzare-cumpărare pentru CFR Marfă.

Totodată, s-a solicitat asumarea unei dezbateri publice autentice asupra noii strategii de privatizare a companiei, inclusiv la nivel parlamentar, realizarea unei evaluări corecte a activelor şi poziţiei pe piaţă a CFR Marfă, astfel încât preţul de pornire pentru un nou proces de privatizare să reflecte valoarea reală, precum şi transmiterea concluziilor anchetei Corpului de control către Parlament şi Direcţia Naţională Anticorupţie pentru identificarea persoanelor care trebuie sancţionate pentru „eşecul de proporţii" al acestei privatizări.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...