Interviuri pentru funcţii de conducere în DNA

28 Oct 2013
Procurorii Elena Matieşescu şi Ion Alexandru susţin, luni, interviurile în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru funcţii de conducere în Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

La 3 octombrie, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis CSM propunerea de numire la DNA a Elenei Cristina Matieşescu ca şef la Secţia judiciară penală şi a generalului-maior magistrat Ion Alexandru - ca şef la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

La 8 octombrie, CSM a stabilit calendarul de avizare a acestor propuneri. Potrivit calendarului, în perioada 8-25 octombrie au fost puse în dezbatere publică proiectele de management şi au fost făcute verificărilor asupra candidaturilor; pe 25 octombrie s-au analizat rezultatelor demersului anterior, în 28 octombrie - intervievarea candidaţilor, iar la 29 octombrie - transmiterea avizelor către ministrul Justiţiei.

Cei doi procurori au la dispoziţie pentru prezentarea proiectului de management aproximativ 30 de minute, iar pentru întrebările şi răspunsurile membrilor CSM - 75 de minute.

Potrivit Legii 303/2004, procurorii şefi de secţie din DNA sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Iniţial, luni erau programaţi pentru susţinerea interviurilor şi procurorii propuşi pentru şefia Secţiei de combatere a corupţiei din DNA, respectiv Iuliana Bendeac - pentru procuror şef şi Ioan Cerbu - pentru procuror şef adjunct. Însă aceste două propuneri au fost retrase, iar ministrul Justiţiei a făcut alte nominalizări: Gheorghe Popovici ca şef de secţie şi Dănuţ Volintiru ca adjunct.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...