Jurnaliştii ies în stradă să-l susţină pe Traian Berbeceanu

Şoc în cazul şefului Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba, Traian Berbeceanu. Jurnaliştii din zonă au decis să ia atitudine şi vor organiza un protest de susţinere a acestuia. Asta pentru că, dosarul în care este implicat cel care a fost desemnat „Poliţistul anului în 2007" are conotaţii politice clare. Mass-media locală susţine cu vehemenţă că Berbeceanu a ajuns în spatele gratiilor la ordin politic şi cu ajutorul unor procurori şi judecători corupţi. Scrisoarea acestuia, în care dezvăluie „caracatiţa" corupţiei din zona Alba – Hunedoara, a făcut senzaţie pe Internet, iar Berbeceanu susţine că şefii de la Bucureşti ştiau foarte bine dedesubturile, el înaintând memorii peste memorii cu probele şi bănuielile sale referitoare la ofiţeri şi procurori mânjiţi.

Jurnaliştii din Alba consideră că Traian Berbeceanu a fost practic „executat" cu binecuvântarea şefilor DIICOT Bucureşti, pentru că devenise periculos prin informaţiile pe care le deţinea. Tocmai de aceea, reprezentanţii mass-media au decis să protesteze duminică, 27 octombrie, în faţa DIICOT Hunedoara, ei fiind decişi să-l susţină pe Traian Berbeceanu până la aflarea adevărului.

Reamintim că joi,24 octombrie, Berbeceanu a fost dus încătuşat cu propunerea de arestare preventivă la un judecător, fost procuror DIICOT ALBA. Adică exact omul celor de la DIICOT care îl voiau eliminat pe şeful BCCO. Judecătorul nu a avut nicio jenă în a-l trimite după gratii pe Berbeceanu pentru următoarele 29 de zile, refuzând să se recuze. Gestul său a declanşat nemulţumire în rândul poliţiştilor din Alba, care au organizat o manifestaţie ad-hoc pentru a-şi sprijini colegul.

Speriat de reacţia poliţiştilor, magistratul l-a sunat la Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, care a dispus Jandarmeriei Alba să intervină pentru a-i împrăştia pe cei aproximativ 30-40 de poliţişti.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...