Nasa a descoperit cea mai îndepărtată galaxie de Terra

Astronomii au descoperit o galaxie formată la aproximativ 700 de milioane de ani după Big Bang. Aceasta este cea mai îndepărtată galaxie de planeta noastră, fiind cea mai veche şi implicit cea mai îndepărtată aglomerare de stele cunoscută până în prezent. Aflată la aproximativ 13,1 de miliarde de ani-lumină depărtare, aceasta îi ajută pe cercetători să înţeleagă mai multe despre perioada care a urmat Big Bang-ului.

Lumina provenită de la această galaxie a fost captată în spectrul infraroşu de Telescopul Spaţial Hubble şi de Observatorul Keck din Hawaii.

Potrivit astronomilor, galaxia (denumită z8_GND_5296), s-a format acum 13,1 miliarde de ani, iar distanţa faţă de ea a fost calculată prin analiza culorii acesteia: "Aflăm multe informaţii despre o regiune care se află extrem de departe în timp faţă de noi. Am observat această galaxie aşa cum arăta ea acum 13,1 miliarde de ani, adică cu 8 miliarde de ani înainte ca Soarele să se aprindă şi, evident, cu mult mai mult înainte să apară viaţa pe Pământ", a declarat coordonatorul echipei de astronomi care a realizat descoperirea, Steven Finkelstein, profesor asistent la Universitatea Statului Texas din Austin.

Specialiştii spun că galaxia nou-descoperită este una de dimensiuni reduse, reprezentând aproximativ 1-2% din Calea Lactee, însă are o însuşire surprinzătoare: transformă gazele şi praful în stele de sute de ori mai rapid decât galaxia noastră. Potrivit cercetătorului Steven Finkelstein, de la Universitatea din Texas, este posibil ca, în anii următori, astronomii să descopere noi galaxii, odată cu lansarea unui nou telescop spaţial de către NASA.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...