TRANSALPINA – Drumul regilor

E cel mai frumos drum din România, dar pentru a deveni un BRAND are nevoie de un alt NUME

Autorităţile locale din Alba, Gorj, Hunedoara, Sibiu şi Vâlcea îi cer ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, redenumirea DN67C cu un nou nume "Transalpina – Drumul Regilor", cu scopul "devenirii unui brand", după ce a fost străbătut de Burebista, Decebal, împăratul Traian, regele Ferdinand şi regele Carol al II-lea.

„Eu am obţinut acordul tuturor prefecţilor, preşedinţilor de consilii judeţene şi a primarilor implicaţi în această acţiune din judeţele Alba, Gorj, Hunedoara, Sibiu şi Vâlcea, pentru redenumirea şi personalizarea DN67C cu un nou nume care să redea specificul zonei, să aibă conotaţie istorică pentru această regiune geografică şi cultural-istorică, în vederea devenirii unui brand pentru turismul românesc în context european", a precizat inginerul Adrian Vasile Pîrpăriţă-Rudeanu, reprezentantul Asociaţiei Reuniunea Mărginimii Sibiului, scrie gorjexclusiv.ro.

DN67C Transalpina, folosit iniţial de ciobani pentru transhumanţă, pe urmă de legiunile romane pentru a ajunge în inima Daciei, apoi şi de doi regi, străbate o zonă cu un potenţial turistic deosebit. Transalpina este şoseaua cea mai înaltă din România, la 2.145 metri altitudine. De la o altitudine de 260 de metri până la 2.145 în Pasul Urdele, acest drum poate fi străbătut într-o singură zi, de la un capăt la altul.

Până acum au fost propuse două nume: „Drumul românilor" sau „Drumul regilor". Specialiștii spun că numele trebuie să țină cont de istorie, branding și de marketing, scrie evz.ro.

De altfel, în urmă cu câteva săptămâni, președintele Traian Băsescu, întrebat ce părere are despre cele două nume, a spus că ar prefera "Drumul românilor".
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...