BOR lasă lupta cu Antihristul pentru protestele anti-şist

Biserica Ortodoxă Română îşi scoate „trupele" în stradă pentru a protesta împotriva exploatării unor resurse din subsolul ţării, cum ar fi gazele de şist sau aurul de la Roşia Montană. Purtătorii de sutane nu ies în mod organizat în stradă însă prezenţa lor în rândul protestatarilor din „punctele fierbinţi" precum Bârlad sau Pungeşti a devenit deja o chestiune la ordinea zilei. Mai mult, vocea liderilor din ierarhia BOR nu a s-a făcut auzită în a aduce critici sau a sancţiona prezenţa acestora în mijlocul protestatarilor.

Anti-comisariatul preoţesc

Nu doar simpli preoţi de prin comune iau atitudine împotriva exploatării subsolului ţării. Duminică, IPS Corneliu Bârlădeanu, episcopul Huşilor a ţinut o predică enoriaşilor în care a înfierat amestecul în treburile ţării atât a emisarilor Moscovei din anii '50, cât şi recentele intervenţii ale comisarilor europeni. „Să ne rugăm ca Dumnezeu să dea înţelepciune celor care au primit votul nostru şi să păstreze acest pământ şi viaţa oamenilor. În anii '50, în ţara aceasta erau comisari sovietici care dictau ce să lucreze românilor, li se luau pământurile, erau întemniţaţi şi, cea mai mare parte, floarea intelectualităţii, a putrezit în temniţele comuniste. Astăzi, sunt alţi comisari, europeni, tot fără de Dumnezeu, care tot la fel fac", a afirmat în public înalta faţă bisericească. La o zi după afirmaţiile episcopului Bârlădeanu, site-ul apologeticum.ro, administrat după câte se pare de călugării de la Mănăstirea „Petru Vodă" din Neamţ prezenta un comunicat în care situaţia de la Pungeşti era prezentată în termeni mult mai duri. „Localnicii vor să menţină rezistenţa până când se va da o lege împotriva exploatărilor prin fracturare hidraulică sau, în caz contrar, fac apel către români să se iasă în stradă pentru a cere demisia Guvernului. Grupul de la Pungeşti va prinde iarna pe câmp şi pregătirile încep încă din aceste zile. Este nevoie de pături groase, corturi care să reziste la frig, ideal ar fi rulote sau containere tip dormitoare", se arată în apelul publicat pe site-ul respectiv.

Patrioţi sau ipocriţi?

În ciuda poziţiei tranşante adoptate de unii lideri BOR în privinţa exploatării aurului cu cianuri la Roşia Montană sau a exploatării gazelor de şist prin fragmentare hidrauluică, şefii bisericii nu se sfiesc să primească donaţii importante de la personaje implicate în aceste afaceri. Astfel, în Vâlcea, Frank Timiş, cetăţean originar din Borşa-Maramureş, stabilit de ani buni în Australia şi plasat în spatele afacerii Roşia Montană Gold Corporation a contribuit cu 10 milioane euro la ridicarea unor mânăstiri în zona de Nord a judeţului. Apariţia în zonă a controversatului om de afaceri a coincis cu debutul campaniei electorale, la sfinţirea unor lăcaşuri de cult semnând prezenţa şi parlamentarii PNL Cristian Buican şi Dan Niţu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Marius JIANU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa marius.jianu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...