Senatorul Dan Niţu a descoperit păcăleala din vânzarea Ramplast

Piperea & Co. au vândut activul Oltchimului la doar 3,6 milioane de euro

DEZVĂLUIRI. La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc o nouă întâlnire inutilă între parlamentarii vâlceni şi sindicaliştii combinatului chimic Oltchim Rm. Vâlcea. Pe lângă faptul că nu s-au prezentat decât trei deputaţi şi doi senatori, din cei 12 parlamentari pe care-i are Vâlcea, şedinţa a fost una sterilă, expunându-se aceleaşi probleme de acum un an de zile, ce nu şi-au găsit rezolvarea nici până în ziua de azi. Singurul care a reuşit să aibă un discurs şi o intervenţie interesantă a fost senatorul Dan Niţu, care a scos la iveală că Ramplast, activ al combinatului Oltchim, a fost vândut de fapt cu 3,6 milioane de euro şi nu cu 6-7 milioane de euro cum se vehicula, întreaga licitaţie fiind o mare păcăleală marca Piperea.

Majoritatea parlamentarilor au avut discursuri fade, au promis iar vrute şi nevrute, s-au lăudat cu tentativele lor de salvare a combinatului, dar, în final, s-a ajuns la concluzia că Oltchimul este pe butuci. Singura intervenţie interesantă din întreaga întâlnire a avut-o senatorul Dan Niţu, care, fiind şi un om de afaceri de succes, a „mirosit" că afacerea cu vânzarea Ramplast este de fapt o mare păcăleală, iar Oltchim a ieşit din nou în pierdere. „Este momentul să fim solidari atât politic, cât şi administrativ. Eu aş vrea să transmit un mesaj şi să punctez câteva chestiuni importante, zic eu. Insolvenţa înseamnă că cineva se ocupă de această întreprindere, cu resursele din interior, să o aducă pe linia de plutire. Noi trebuie să fim conştienţi că resursele pe care le avem noi în acest moment la Oltchim sunt limitate şi este foarte greu ca această societate să fie pusă pe linia de plutire. Părerea mea este că ne trebuie resurse şi aici este timpul să intervină şi domnul Ponta şi Crin Antonescu, pentru ca judeţul Vâlcea să funcţioneze. Avem nevoie de ajutor, poate chiar de stat. Aş recomanda să avem grijă cu toţi şi să analizăm bine lucrurile. Trebuie analizat chiar şi faptul că sunt foarte mulţi directori la Oltchim şi să luăm măsuri, pentru că, altfel, această societate se va distruge. Este important ca instalaţiile din Oltchim să înceapă să funcţioneze. Eu am informaţii că sunt instalaţii în combinat care nu mai funcţionează deloc, pentru că nu s-a făcut mentenanţa la timp. Aş avea o întrebare pentru domnul director de la Oltchim. Se tot vorbeşte că Ramplast a fost vândut la 3 milioane de euro, în timp ce noi vorbeam de 6 milioane. Parcă nu avem explicaţii, pentru că sunt destul de vagi şi fără substanţă. Care este adevărul cu vânzarea Ramplast?" – a spus senatorul Dan Niţu.

Astfel s-a aflat adevărul din spatele vânzării activului Ramplast. Directorul economic al Oltchim, Alin Smeu, a dezvăluit că, de fapt, Ramplast a fost vândut la doar 3,6 milioane de euro şi nu la 6 sau 7 milioane de euro cât se vehicula în presă. Restul de bani, până la 7 milioane de euro şi ceva îi reprezintă vânzarea producţiei, bani ce, în mod normal, trebuiau să intre în conturile combinatului ca extra-venit. „Din vânzarea activului Ramplast se obţin aproximativ 7 milioane de euro, care sunt formaţi din valoarea activelor câştigate de licitaţie la preţul de 3,6 milioane de euro şi 4 milioane de euro provenite din stocurile pe care le are acum Ramplast, stoc ce va fi valorificat odată cu vânzarea. Creanţele pe care le are de încasat instalaţia se vor recupera prin vânzările ce vor fi făcute cu plata la 90 de zile. Deci, practic, în Oltchim vor intra peste 7 milioane de euro din vânzarea Ramplast" – a explicat directorul economic al Oltchim, Alin Smeu.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...