Omenirea ar putea să dispară în august 2032

Dacă omenirea va scăpa cu bine de trecerea Cometei Ison, s-ar putea să nu aibă acelaşi noroc peste 19 ani. Astronomii din Crimeea prevăd că Terra s-ar putea ciocni cu un corp ceresc cu diametrul de 9,6 kilometri, adică echivalentul a aproape 100 de terenuri de fotbal. Dacă le-am da crezare, asteroidul ar lovi Pământul cu forţă a 2.500 de bombe nucleare. Din fericire, avem timp să luăm măsuri. Impactul ar avea loc pe 26 august 2032.

Scenariul unor celebre filme, ar putea deveni realitate în mai puţin de 20 de ani, dacă asteroidul denumit 2013 TV135, va lovi pământul. Cel puţin aşa cred astronomii ucraineni, care susţin că efectele pe care le-ar avea impactul vor fi catastrofale, mai ales dacă asteroidul va cădea într-o zonă populată. O suprafaţă de peste 260.000 de kilometri pătraţi ar fi distrusă, iar clima de pe Terra s-ar putea schimba pentru mai mulţi ani.

Potrivit astronomilor din Crimeea, riscul ca asteroidul să lovească Terra este de 1 la 63.000. Prin comparaţie, şansa de a câştiga premiul cel mare la loteria MegaMillions din Statele Unite este de 1 la 176 milioane. Totuşi, acest asteroid este mult mai mic decât corpul ceresc care a lovit Pământul cu 65 milioane de ani în urmă şi a provocat dispariţia dinozaurilor.

Dacă asteroidul nu se va ciocni de Terra, este foarte probabil ca el să treacă foarte aproape de planeta noastră - la o distanţă de 1,6 milioane de kilometri, afirmă agenţia de presă rusă RIA Novosti. Din această cauză, NASA a inclus asteroidul în categoria corpurilor cereşti "potenţial riscante".

Dacă Terra va scăpa totuşi cu bine în 2032, după încă patru ani un alt asteroid va ameninţa Pământul, susţin cercetătorii, de data aceasta cei americani de la NASA.

În fine, cea mai mare ameninţare pare să vină de la un alt asteroid, care prezintă cel mai mare risc de impact cu Terra.

Are un diametru de 128 de metri şi probabilitatea de a se ciocni cu planeta noastră în anul 2048 este de 1 la 2.700.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...