CODUL GALBEN de inundaţii se prelungeşte!

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, afluenţii Oltului mijlociu şi inferior (judeţele Vâlcea şi Gorj) şi afluenţii Argeşului superior (judeţul Argeş) vor fi sub avertizare cod galben de inundaţii până vineri dimineaţă. Avertizarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a intrat în vigoare joi, la ora 9.00 şi este valabilă până vineri, la ora 10:00.

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii pentru judeţele Vâlcea, Hunedoara, Arad, Alba, Gorj şi Argeş, unde până vineri dimineaţă, pe râurile din bazinele Crişul Alb, Arieş, Olt şi Argeş se vor produce scurgeri pe versanţi şi creşteri de debite care ar putea depăşi cotele de atenţie.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile mici din bazinele hidrografice atenţionate, a precizat INHGA. Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pârâie cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în judeţele aflate sub cod galben vor cădea cantităţi însemnate de apă, care vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat. Vântul va atinge la rafală 50 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 70 de kilometri pe oră.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...