„Ţărancă proastă ce eşti!”

Dialog incredibil între pedagogă şi adolescenta care s-a sinucis: „Ţărancă proastă ce eşti!"

MĂRTURISIRI. Raluca Vladu, tânăra elevă a Colegiului Mircea cel Bătrân (Roaită) din Rm. Vâlcea care s-a sinucis luna trecută, ar fi trăit un coşmar la internatul şcolii. Primarul din Popeşti, de acolo de unde provenea fata, ne-a mărturisit că din informaţiile pe care le are, pedagoga căminului de elevi i s-ar fi adresat fetei cu „Ţărancă proastă ce eşti!".

O tânără de doar 15 ani a murit, aruncându-se în faţa trenului şi nimeni nu a aflat până acum de ce a ales să-şi pună capăt zilelor. Este vorba, desigur, despre eleva Raluca Vladu, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Rm. Vâlcea, care s-a sinucis la sfârşitul lunii septembrie a.c., iar prietenii, colegii şi părinţii ei încă mai caută vinovatul sau motivul pentru care fata a recurs la acest gest.

Reamintim că tragedia a avut loc în dimineaţa zilei de joi, 26 septembrie, la primele ore ale dimineţii, când fata s-a aruncat în faţa trenului în halta din Nord. Raluca Vlad, de 15 ani, din Popeşti, era elevă în clasa a IX-a la „Roaită". Fata venise de două săptămâni la acest colegiu, ea terminând generala la Şcoala Urşi Popeşti, cu o medie mare de 9,32. Cadrele didactice şi directorul Cătălin Pană de la Roaită au rămas şocate la aflarea veştii că tânăra s-a sinucis, susţinând că ea nu avea niciun fel de problemă la şcoală şi era aşteptată să vină la orele de curs ce începeau la ora 13.00.
15. DEZVALUIRI - Ţărancă proastă ce eşti2
Raluca Vlad era cazată la internatul colegiului din cartierul Nord, iar în dimineaţa tragediei, ea a fost văzută când se ducea să ia micul dejun. După aceea, fără a avea permisiunea pedagogului, fata a părăsit internatul şi de atunci nimeni nu a mai ştiut nimic de ea până când poliţia nu a anunţat tragicul eveniment. De la poliţiştii ce cercetează cazul am aflat că tânăra a fost văzută de mecanicul trenului că aştepta pe peron, foarte aproape de calea ferată. A început să semnalizeze, Raluca s-a dat câţiva paşi înapoi, însă când trenul a ajuns în dreptul ei, fata s-a aruncat sub şine.

De atunci, se tot încearcă să se găsească motivul ce a dus-o pe Raluca în starea de a-şi lua viaţa. Ea nu a lăsat niciun indiciu, singurul indiciu fiind un bilet de adio din jurnalul ei personal în care a scris cu majuscule: „VĂ IUBESC PE TOŢI! LA REVEDERE!". Paginile site-urilor de socializare au fost umplute însă cu mesaje de condoleanţe, cu clipuri video de adio, dar şi cu opinii ale prietenilor tinerei despre ce s-a întâmplat cu câteva zile înainte să se omoare. Astfel că, una din amicele Ralucăi Vladu susţine că vina pentru această tragedie o poartă „pedagoga" de la internatul unde era cazată fata.

Ba mai mult, zilele trecute, primarul localităţii Popeşti, Constantin Şerban, ne-a mărturisit că i s-a povestit că pedagoga pe care dau vina şi colegii Ralucăi, i-ar fi făcut viaţa un calvar tinerei, iar, la un moment dat, ea s-a adresat fetei cu „Ţărancă proastă ce eşti!". De altfel, Raluca Vladu urma să fie mutată în altă cameră la internat, iar pedagoga o ameninţase că îi va suna părinţii şi-i va chema la internat să o „pârască" pentru nişte glume ce şi le făcea cu prietenele ei. „Sunt multe zvonuri care circulă în ceea ce priveşte motivele ce au determinat-o pe Raluca să se sinucidă. Eu am auzit că ar fi avut un conflict cu pedagoga de la internat şi că aceasta ar fi făcut-o la un moment dat «ţărancă proastă», ar fi amendat-o şi voia să o mute din internat. Sigur, se mai vorbeşte şi că ar fi avut un prieten şi poate că s-a certat cu el. Dar cine ştie cu certitudine ce a fost în capul ei când a ales să se omoare? Este mare păcat pentru că era o fată plină de viaţă şi cuminte. Părinţii ei sunt devastaţi şi nu îşi pot reveni din şoc. Mare păcat!" – ne-a declarat primarul localităţii Popeşti, comună de unde era şi Raluca.
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...