Se cere demisia prefectului de Vaslui, vâlceanul Radu Renga

El opreşte oamenii să participe la protestul împotriva exploatării gazelor de şist

În localitatea vasluiană Siliştea - Pungeşti s-a format un adevărat lanţ uman împotriva amplasării utilajelor de explorare. Vasluienii, printre care se regăsesc şi copii, protestează faţă de exploatarea gazelor de şist, sute de săteni din Siliştea considerând că în acest fel vor opri exploatările. Protestatarii stau în genunchi, se ţin de mână şi scandează „Hoţii!". Din câte se pare, chiar în acel loc urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor. Până acum, patru protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Protestul este unul extrem de tensionat, iar pentru acest lucru s-au deplasat la faţa locului un număr impresionant de jandarmi. Vâlceanul Radu Renga, cel care a fost detaşat ca prefect la Vaslui, a declarat la o emisiune televizată că jandarmii sunt obligaţi să intervină în caz de răzmeriţă. „Sunt nişte legi care trebuie să fie respectate. Iniţial, demonstraţia început paşnic. Atâta timp cât ordinea publică şi drumurile publice sunt afectate, jandarmii sunt obligaţi să intervină pentru a restabili ordinea. Autorităţile intervin strict pe legile româneşti. Protestatarii trebuie să înţeleagă că legea trebuie să fie aplicată" - a declarat prefectul de Vaslui, Radu Renga.

Pe de altă parte, deputatului Partidului Verde, Remus Cernea, i-a cerut în direct demisia prefectului Radu Renga, acuzându-l că opreşte oamenii din alte sate să meargă la proteste.

Trebuie să menţionăm, în final, că Radu Renga a fost subprefect şi, ulterior, prefect al judeţului Vâlcea în perioada 2007 - 2008.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...