Informare meteorologica

Porcul nu mai sta cu paiu-n gura!

In intervalul 16 octombrie ora 14 – 17 octombrie ora 12 va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul şi sudul Transilvaniei cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 40 l/mp. La munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În acelaşi interval, vântul se va intensifica treptat îndeosebi în vestul, sudul teritoriului şi în zona montană şi va atinge la rafală 45...50 km/h, iar pe arii restrânse 60...70 km/h.

Prognoza pe primele doua zile

Cerul va fi înnorat şi va ploua în jumătatea de vest, iar seara şi noaptea şi sudul ţării. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi importante de apă, iar pe crestele munţilor ploile se vor transforma în lapoviţă. Vântul va sufla de la slab la moderat, cu intensificări trecătoare în majoritatea regiunilor. Temperatura va fi în scădere în regiunile intracarpatice, astfel încât maximele termice se vor încadra între 13 grade în Dealurile de Vest şi 22-23 în sudul Munteniei.

Joi, vremea se răceşte şi în regiunile extracarpatice, astfel că la scara întregii ţări vor fi maxime între 12...13 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 19 grade în Oltenia – valori uşor sub mediile climatologice ale acestei date. Ploile se mută în est şi în sud-est, unde izolat se pot cumula cantităţi de apă însemnate. În restul ţării norii se mai risipesc, iar ploile se vor restrânge treptat. Vântul va sufla cu putere pe crestele munţilor, unde apar din nou precipitaţiile mixte, dar rafale susţinute vor fi şi în Moldova, Bărăgan Dobrogea şi Oltenia. În concluzie, senzaţia de rece va fi amplificată.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...