A păgubit statul și a fugit din țară

" Acuzat de evaziune fiscală,

PREJUDICIU NERECUPERAT. Vreme de mai mulți ani un vâlcean a păgubit statul român, iar în momentul când polițiștii i-au dat de urmăacesta s-a făcut nevăzut, fugind cu familia sa în Italia. Prejudiciul cauzat Direcției Generale a Finanțelor Publice Vâlcea, care se ridică la aproape 100 de milioane de lei, nu a fost recuperat nici până astăzi.

Pe parcursul mai multor ani, Mihai Stoica, din comuna Ștefănești, județul Vâlcea, în calitate de administrator al unei firme din Drăgășani, a achiziționat diferite mărfuri de la mai multe societăți comerciale vâlcene pe care le-a vândut mai apoi altor societăți, fără a înregistra însă aceste operațiuni comerciale în evidențele contabile.

Poliția municipiului Drăgășani s-a sesizat din oficiu în acest caz și a solicitat Direcției Generale a Finanțelor Publice Vâlcea săefectueze o verificare la firma SC Cometa Merix SRL, firmăla care Stoica era administrator. Direcția a trimis o echipăde control la fața locului, dar inspecția fiscalănu s-a putut efectua întrucât bărbatul nu a pus la dispoziția inspectorilor documentele de evidențăcontabilă. El a explicat că nu poate prezenta aceste documente din motive de ordin personal, pe care nu le-a precizat, dar a declarat că va aduce actele solicitate organului de control fiscal. Timpul a trecut, dar Stoica nu a prezentat actele astfel că i-au fost trimise mai multe invitații pentru a se prezenta la sediul organului de control fiscal cu documentele de evidențăcontabilăale firmei, facturi fiscale, avize, chitanțe și tot ce trebuie. Cu toate acestea, nici de data acesta bărbatul nu s-a conformat solicitărilor. Fiind somat de atâtea ori și neprezentându-se, Stoica s-a mai făcut astfel vinovat de o infracțiune care se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, pentru că a refuzat prezentarea documentelor cerute.

Fiind audiat în timpul urmăririi penale, acesta a recunoscut faptul că nu a înregistrat în evidențele contabile mai multe operațiuni comerciale și că din această cauzăa refuzat săprezinte documentele. Pentru a-și scuza fapta el a invocat motivul că fiul său era grav bolnav și a trebuit săse ocupe de acesta. Totodată, acesta a mai declarat că va achita prejudiciul cauzat prin evaziune fiscală, în valoare de aproape 100 de milioane de lei, dar până în prezent nu a plătit niciun ban.

După terminarea urmăriri penale Stoica nu s-a prezentat în fața procurorului, deși a fost citat de mai multe ori și în ciuda faptului că au fost emise două mandate de aducere. Câteva zile mai târziu acesta a luat legătura cu procurorul, sunându-l la Parchetul de pe lângă Judecă toria Drăgășani, spunându-i că se aflăîn Italia cu familia sa, dar nu a precizat exact adresa la care locuiește. El a mai declarat că va plăti daunele pe care le-a provocat. Nici până în prezent nu s-a putut da de urma vinovatului, el sustrăgându-se în continuare de la urmărirea penală.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...