Cîlea trimite comisarii europeni pe capul ministrului Borbely

" Președintele CJ s-a supărat

ACUZE. Președintele Consiliului Județean Vâlcea, social-democratul Ion Cîlea, acuzăactualul guvern că a lăsat județul Vâlcea fără 52 de proiecte cu finanțare Europeană , drept pedeapsă, pentru că locuitorii au votat cu Mircea Geoanăla alegerile prezidențiale din decembrie 2009. Liderul pesediștilor vâlceni susține că oamenii președintelui Traian Băsescu au distribuit proiectele pe criterii strict politice și nu pe valoare, județele conduse de democrat -liberali fiind favorizate în detrimentul celor conduse de pesediști și liberali, prin depunctarea proiectelor. Vicepreședintele democrat Romulus Bulacu neagăacuzațiile lansate de liderul PSD Vâlcea, deși datele oferite de Monitorul Oficial aratăfoarte clar că județele conduse de membrii PDL au fost favorizate. Cîlea a declarat că -i va da în judecatăpe evaluatorii care au ,,lucrat" punctajul și va cere și reevaluarea proiectelor de că tre comisarii Comisiei Europene.

Județul Vâlcea a depus la Agenția Sud-Vest Oltenia 55 de proiecte pe Măsura 322, din păcate doar cinci au fost avizate și doar trei au fost declarate eligibile: Vlădești, Ionești și Roești, alte 15 proiecte fiind reportate. Președintele Consiliului Județean, Ion Cîlea, a declarat că situația ar fi fost alta dacă actualul guvern nu ar fi politizat până și proiectele cu finanțare Europeană , declarându-le eligibile doar pe cele depuse de consiliile județene portocalii. ,,Dacă nu sunt fonduri și nu vrem săaccesăm nici de la Uniune Europeană , mai încurcă și activitatea primăriilor care au muncit săfacă proiecte cu finanțare Europeană . Sunt foarte multe proiecte pe PADPR, pe măsura 322, care au fost picate intenționat. Erau proiecte ideale, fără cofinanțare, pentru care Guvernul nu scotea bani din buzunar, dar primăriile câștigă toare au fost aproape toate portocalii. Au fost 1600 de proiecte pe toată țara, iar județul Vâlcea a fost cel mai tare, a avut 55 de proiecte, la care s-a depus foarte mult suflet, pentru că erau proiecte prin care primarii puteau săfacă lucrări de reabilitări de drumuri, extinderi de rețele de apăși canalizare, că mine de bătrâni, grădinițe, obiective sociale absolut necesare în fiecare localitate a județului. Din păcate, un an le-au ținut la minister, pentru că nu au avut curaj săspunăcă le direcționeazăpolitic, că era campanie electoralăși voiau săvoteze lumea cu ei. Le-au ținut în sertar până la finalizarea alegerilor, că nu puteau săspunăcă le vor da numai județelor portocalii, iar După campanie i-au lăsat fără .La noi, din 55 doar 3 au fost declarate eligibile cu toate că la întocmirea proiectelor cu finanțare Europeană am fost primii pe țară întotdeauna.Acum banii s-au dus numai în județele care au consilii județene portocalii: Cluj are 18 proiecte, este județul domnului Boc; Caraș Severin - 17; Suceava, la domnul Flutur, are 16 proiecte; Timiș -15; Iași - 14; Alba - 11; Dâmbovița - 15; Maramureș - 10 și altele.Toți președinții de consilii județene PDL -iste au fost recompensați cu proiecte, cele PSD și PNL au primit doar câte două , trei. Județul Teleorman unde este domnul Dragnea președinte are doar un proiect eligibil, noi avem trei, Doljul - 2, Vrancea -1 și așa mai departe, cel mai bine situate au primit maximum 5 proiecte. Se vede foarte clar că aceste proiecte nu au fost distribuite în funcție de valoarea lor. Au o hartăîn Față cu localitățile unde domnul Băsescu a primit voturi foarte multe și acolo dau banii", a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, social-democratul Ion Cîlea, care deține printre altele și calitatea de lider al pesediștilor vâlceni.

Evaluatorii proiectelor europene, dați pe mâna comisarilor europeni

Cîlea a declarat că -i va ataca în instanța de judecatăpe evaluatorii Agenției Sud-Vest Oltenia și pe cei ai Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile și dacă va fi nevoie va cere ajutorul Comisiei Europene în vederea reevaluării proiectelor. "Eu nu las lucrurile așa. Știu că proiectele noastre au fost foarte bune și voi face plângere penalăîmpotriva celor care au evaluat defectuos proiectele în funcție de culoarea politică . Am informații de la Agenția de la Craiova că toate proiectele noastre au obținut un punctaj foarte mare, dar că au fost avizate în funcție de culoare politică .Este județul cu cele mai multe proiecte.

Am trimis o adresăcă tre toate primăriile care au proiecte eligibile, le-am dat și metodologia și o săfacem plângeri penale și acțiuni în instanța de judecată. Am vorbit cu domnul Ponta și vom implica și Comisia Europeană în vederea reevaluării proiectelor, pentru că e hoție pe Față .Ei aveau cele mai proaste proiecte și acum au venit în Față cu ale lor. Aici la Vâlcea, primarii lor nu au făcut niciun proiect, pentru că nu și-au dat interesul", a mai spus Ion Cîlea.

Vicepreședintele CJ, Romulus Bulacu, prim-vicepreședinte al PDL Vâlcea, neagăacuzațiile formulate de șeful direct, președintele Ion Cîlea, aducând ca argument faptul că cele trei proiecte din Vâlcea au fost câștigate de primării pesediste. ,,Nu este adevărat că aceste proiecte au fost politizate, că au fost date primăriilor portocalii, dovadăsunt cele trei proiecte de la Vâlcea, toate câștigate de primării conduse de primari PSD.", a declarat democrat -liberalul ca argument împotriva acuzelor pesediste, argumentate de Ion Cîlea prin statistica distribuirii acestora, o statistică care aratăclar că președinții consiliilor județene portocalii au fost favorizați.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...