Ziua Eroilor, comemorată de vâlceni

RECUNOȘTINŢĂ. Națiunea română asociază sfânta sărbătoare a Înălțării Domnului cu Ziua Eroilor. Comemorarea eroilor neamului în această zi de sărbătoare creștinăreprezintărecunoștința românilor pentru sacrificiul celor care au apărat libertatea și independența țării noastre. Cine nu-și prețuiește eroii nu se prețuiește pe sine. Glorie eternăEroilor și Martirilor Neamului, care de-a lungul vremurilor de restriște s-au jertfit pentru patrie!

Conform tradiției, odatăcu Ziua Înălțării Domnului, sărbătorim și Ziua Eroilor și Martirilor Neamului Românesc. Cu acest prilej, în toată țara s-au organizat ceremonii solemne pentru comemorarea celor că zuți în luptăpentru idealurile poporului nostru.

Și vâlcenii au ținut sămarcheze acest eveniment așa cum se cuvine. Astfel, în localitatea Păușești-Măglași, ceremonia organizatăde primărie, în frunte cu edilul Alexandru Dediu, a avut loc la Monumentul Eroilor și a fost deschisăde Fanfara elevilor de la Palatul Copiilor și Școala de Artă. A urmat mai apoi un moment solemn în care reprezentanții autorităților locale au depus coroane de flori, După care un grup de elevi ai Școlii "Achim Popescu", din localitate, au ținut un moment artistic în care au interpretat și recitat cântece și poezii vitejești. La manifestare au participat și doi veterani de război: Nicolae Popescu, care anul următor va împlini venerabila vârstăde 100 de ani și care a luptat în cel de-al doilea Război Mondial pe frontul din Rusia, și Gheorghe Pârvu, și el combatant în același război, dar pe frontul din Ardeal. Pentru vitejia lor, cei doi bărbați au fost decorați cu distincția "Bărbăție și Credință".

Ziua dedicatăeroilor neamului a fost comemoratăși în capitala județului, la Cimitirul "Cetățuia", loc în care își dorm somnul de veci o mică parte dintre cei care s-au jertfit pe câmpurile de luptăpentru țara noastră. După încheierea slujbei religioase, oficiate de un sobor de preoți, prefectul Petre Ungureanu, președintele Consiliului Județean, Ion Cîlea, primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, precum și comandantul garnizoanei Rm. Vâlcea au ținut sărostească scurte alocuțiuni în care și-au arătat respectul și recunoștința Față de cei că zuți la datorie pentru înfăptuirea idealurilor națiunii române. A urmat apoi ceremonialul militar de depunere de coroane și jerbe de flori la care au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Poliției Comunitare, ai Agenției de Mediu, ai Direcției Sanitar-Veterinare, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai SRI, ai STS, ai Direcției Finanțelor Publice Vâlcea, ai Gărzii Financiare, ai Inspectoratului Școlar Vâlcea, ai AJOFM Vâlcea, precum și ai unor partide politice ca PDL, PNL, PSD, PC sau Partida Rromilor. Finalul ceremoniei a fost marcat de defilarea de onoare a celor de la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD și Apărare CRBN "Panait Donici" și a jandarmilor vâlceni.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...