Rata șomajului a scă zut vertiginos

" În ultima lună

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

VEȘTI BUNE. Rata șomajului în județul Vâlcea a scă zut simțitor în ultima lună de la maxima de 8,8%, în luna februarie, la 8,1%, la sfârșitul lunii aprilie a.c. De asemenea, numărul contractelor de muncă noi înregistrate s-a dublat Față de prima lunăa anului în curs.

Conform datelor furnizate de Agenția județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vâlcea, la sfârșitul lunii aprilie a.c., numărul total de șomeri înregistrați a fost de 14.511, în scă dere cu 1.050 de persoane Față de luna martie 2010. Dintre aceștia, 10.167 beneficiazăde indemnizație de la stat, cu 807 mai puțini decât luna anterioară.

În consecințăși rata șomajului a scă zut de la 8,7 %, în martie, la 8,1% în prezent.

În ceea ce privește numărul de contracte de muncă noi înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea, acesta a crescut cu 50 % Față de începutul anului. Astfel, dacă în luna ianuarie 2010 s-au încheiat 1.513 contracte noi, în martie numărul acestora a fost de 2.585, iar trendul s-a mentinut și în aprilie cu 2.269 contracte noi.

"această reducere semnificativăa ratei șomajului într-o singurălunăreprezintăun semnal pozitiv pentru piața muncii locale, care în ultima perioadă a înregistrat un decalaj evident între cererea și oferta de locuri de muncă . Principalii factori care au condus la reducerea ratei șomajului au fost: ocuparea forței de muncă în urma organizării a două Burse de forțăde muncă , respectiv Bursa pentru locurile de muncă din industria textilă, din martie 2010, și Bursa generalădin aprilie 2010, în urma că rora au fost angajate peste 300 de persoane; realizarea de parteneriate între AJOFM Vâlcea, autorități publice locale și angajatori din zonele Horezu și Drăgășani; sprijinirea în vederea încadrării în muncă a persoanelor care au solicitat audiențe în cadrul Primăriei Municipiului Rm.Vâlcea; reluarea activităților economice cu caracter sezonier ale societăților din domenii precum turismul, construcții, servicii, agricultură; medierea forței de muncă în spațiul european prin intermediul compartimentului EURES, prin burse organizate la cererea angajatorilor din UE; intensificarea activităților de informare și consiliere a șomerilor care doresc săse angajeze; încadrarea în muncă a șomerilor ca urmare a programului de formare profesionalăetc.", a declarat Rozin Ceaușescu, director coordonator al AJOFM Vâlcea. 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...