Pensiile, salariile și ajutoarele sociale vor fi reduse sau anulate

Tragic, dar nu mai este încotro!

Ciudat popor, noi românii. toată ziua critică m și ne văităm și niciodată, orice ar face omul, nu e bine. Pe posturile de televiziune naționale, vedem cum bugetarii țipălamentați. Se chinuie săne lămurească de ce trebuiesc ei întreținuți. Mi se face silă Demnitate nu înseamnă săfaci presiuni atunci când cerșești, pentru că nu banul îl face pe om, ci omul face banul dar asta este valoarea bugetarilor noștri. Guvernul trebuie lăsat săfacă reforme. Se știa dinainte de a intra în UE că vor fi măsuri de o mare austeritate și severitate economică . Acum e timpul, pentru că altfel, nimic nu se mai poate face. Îara este aproape de faliment. De faliment ne mai despart doar câteva luni. Vocea Vâlcii a obținut Ordonanța de Urgențădiscutată miercuri în Guvern, potrivit că reia câștigul salarial brut al angajaților de la stat se va diminua cu 25 la sută, dar fără ca acesta săscadăsub 600 de lei. În plus, valoarea punctului de pensie va scă dea la 622,9 lei.

Conform hotărârii Guvernului, de la 1 iunie salariile la stat scad cu 25% (reducere aplicatăvenitului brut), alocațiile copiilor până în doi ani și pensiile vor fi reduse cu 15%, la fel ca și ajutoarele pentru veteranii de război și invalizi. Nici pensia minimăgarantatănu a scă pat întreagă, scă zând la 300 de lei. Începând de la această dată, nivelul pensiei sociale minime garantate va scă dea de la 350 de lei la 300 de lei.

Veteranii de război, eroii și persoanele persecutate din motive politice își vor pierde o parte din venituri. Scă derea de 15 la sută, anunțatăde autorități, se va aplica la indemnizațiile și sporurile invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, drepturilor persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instauratăcu începere de la 5 martie 1945, precum și ale celor deportate. Vor fi reduse și indemnizațiile persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcției Generale a Serviciului Muncii, în perioada 1950 - 1961, ale eroilor Revoluției din decembrie 1989 și ale celor care au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste din Brașov, în noiembrie 1987. Așa-numitele "pensii nesimțite" vor reveni în limite mai apropiate de cele ale pensionarilor de rând. Astfel, pensiile prevăzute de legi cu caracter special vor fi impozitate cu 90 la sută, După ce se vor deduce, din partea de pensie suportatăde la bugetul de stat, contribuția de asigurări sociale de sănătate și impozitul pe venit. Aceste măsuri se vor aplica pensionarilor care au lucrat în domeniul diplomatic sau în consulate, magistraților, personalului auxiliar al instanțelor judecă torești și al parchetelor de pe lângă acestea, personalului aeronautic civil, deputaților și senatorilor și foștilor angajați ai Curții de Conturi. Tot cu 15% vor fi reduse și ajutorul de șomaj, pensiile personalului militar și civil din cadrul unităților ce aparțin de Ministerul Apărării Naționale, dar și salariile compensatorii oferite disponibilizaților, prin concedieri colective, efectuate în urma unor restructurări și reorganizări ale unor societăți naționale, regii autonome, companii naționale și societăți comerciale cu capital majoritar de stat, precum și din cele subordonate autorităților administrației publice locale. Nici nou-născuții și părinții acestora nu vor mai lua cine știe ce bani de la stat, fiind scă zute cu 15 la sutătoate alocațiile, indemnizațiile și ajutoarele oferite acestora. De exemplu, se vor diminua alocația pentru nou-născuți, ce se ridică la 230 de lei până acum, alocația familialăcomplementarăși alocația de susținere pentru familia monoparentalăși indemnizațiile oferite în vederea creșterii copilului, în valoare de 600 de lei, până în prezent. Copiii puțin mai mari vor avea și ei de suferit, alocația de stat pentru copii (42 de lei) și alocația lunarăde plasament fiind, la rândul lor, scă zute cu 15 procente. Ajutoarele pentru persoanele cu handicap, dar și indemnizațiile pentru plata însoțitorului adulților cu handicap vizual grav vor fi diminuate în aceeași măsură. De reducerile masive efectuate de Guvern nu vor scă pa nici refugiații că rora li s-a recunoscut azilul în România. De asemenea, potrivit Ordonanței de Urgență, nu se va mai acorda suma de 150 de lei pentru nou-născuți (trusoul), fiind abrogatăLegea nr. 482/2006, ce prevedea acest lucru. În OG se aratăși eliminarea ajutorului pentru că sătorie, ce era în valoare de 200 de euro.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Romeo POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa romeo.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...