Prostituatele din Brezoi muncesc gratis ca să scape de pârnaie

Prostituatele din Brezoi care au fost prinse în flagrant și amendate de către poliție sunt obligate să muncească în folosul comunității pentru a scăpa de  închisoare.

Primăria Brezoi este printre puținele din țară care a transformat amenzile în muncă în folosul comunității.

Maria Cîrstea este una dintre femeile ușoare care va mătura gratis trotuarele din oraș. Ea are 28 de ani, este căsătorită și are trei copii de 11, 8 și respectiv 3 ani,   și se prostituează de mai bine de opt ani.

"Nu am unde să muncesc, mă duc la traseu ca să câștig și eu o pâine. Am familie de întreținut. Nu cer mult, 30 50 de lei pentru sex normal. Scot și 100 200 de lei pe seară",  spune Maria.

Localnicii spun că Maria este un fel de "pușculiță" a bărbatului ei care o obligă să se prostitueze. "Bărbatu-său este un bețiv nenorocit. O duce cu forța la Gura Lotrului și de multe ori o și bate dacă  asta pleacă de acolo. A fugit de câteva ori de acasă și era disperat că nu mai avea cine să-i aducă bani de băutură", povestește Ioana Bărcan.

De nenumărate ori, Maria Cîrstea a fost prinsă în flagrant de poliție și a primit amenzi care depășesc 5000 de lei. Neavând bunuri sau imobile în proprietate, femeia nu a putut fi executată de fisc, motiv pentru care, la cererea primăriei, amenda i-a fost comutată în zile de muncă în folosul comunității.   "Am de făcut 245 de ore de muncă. Primăria m-a pus la măturat trotuare, curățat de rigole, săpat de iarba. Nu îmi este ru șine să muncesc gratis. Decât să mă duc la pușcărie și să îmi rămână copila și pe drumuri mai bine mătur toate străzile din oraș", spune femeia.

Localnicii consideră că este multă treabă de făcut pe străzile din oraș și apreciază inițiativa primăriei ca fiind foarte bună. "Mă bucur că le pune la muncă, este multă treabă de făcut prin oraș. Noaptea fac trotuarul și ziua îl mătură", se amuză Marin Petrescu, localnic.

De când Primăria Brezoi a decis transformarea amenzilor  pentru prostituție în muncă în folosul comunității, prostituatele care aveau trasee la Gura Lotrului s-au mutat în stațiunea Călimănești Căciulata.

"Înainte erau foarte multe, erau și câteva găști de proxeneți care au fost anihilate de poliție. Spre bucuria mea fenomenul s-a redus mult. Acum toate fetele s-au mutat spre Călimănești, cred că este vadul mai bun. În zona noastră au mai rămas  4 - 5 care în general nu creează probleme", susține Robert Shell, primarul orașului Brezoi.

Potrivit noului cod fiscal încasarea amenzilor cade în sarcina administrațiilor locale. Primăria Brezoi, numai din amenzi aplicate pentru  prostituție și furt de lemn,  are de încasat 490.000 de lei. " 80.000 de lei din cele 490.000 sunt din prostituție. Problema este că majoritatea nu sunt din Brezoi, au stat pe aici, dar acum au dispărut și nu mai putem să dăm de ele. În astfel de cazuri facem dosare de insolvabilitate și le trimitem la poliție", susține primarul Shell. Primăria Brezoi este printre puținele din țară care a transformat amenzile în muncă în folosul comunității. Primarul promite că după prostituate urmează să muncească gratis pentru urbe hoții de lemne ale căror amenzi sunt de zeci de mii de lei.

Din cele trei prostituate care trebuie să execute muncă în folosul comunități, doar două s-au prezentat la primărie. "În alte 84 de dosare pentru prostituție instanța de judecată trebuie să pronunțe cu privire numărul de ore ce trebuie executate de către inculpate în folosul comunității", susține subcomisar Emilian Mușulete, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea. Pentru prostituție practicată numai pe Valea Oltului, poliția a aplicat în acest an 345 de amenzi în cuantum de peste 140.000 de lei.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...